Sex

Er utroskap den siste tabuen?

Har du noen gang opplevd å bli sveket av partneren din på en så grusom måte at du skammer deg over å fortelle det til noen?

UTROSKAP: Er utroskap den siste tabuen?  Foto: NTB Scanpix
UTROSKAP: Er utroskap den siste tabuen? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange som opplever store svik, som for eksempel utroskap, opplever at de selv skammer seg over det. Man hvorfor er det slik at utroskap er så tabu å snakke om? Psykolog Eva Tryti, forklarer hvorfor. 

- Dette er fordi vi er så ekstremt sårbare når partneren er utro. Vi lever i et samfunn hvor de aller fleste av oss ønsker å leve i et monogamt parforhold, og de fleste forventer det. Den eneste forskjellen på en god venn og en kjæreste, er at dere har sex sammen, og at dere deler noe spesielt. 

Når dette ikke lenger er tilstedet, så føler man ofte skam, forklarer hun.

- Det gjør vondt. Vi er sårbare! Når vi føler at partneren har lurt oss, og vi ikke er eksklusive så gjør det vondt. Man tenker at man har opplevd et svik, og da er det tabu.

- Det ligger i kjæreste-kontrakten at det skal være monogami. Det er et av de vanskeligste tingene i kontraktene å holde, men det er et svært viktig punkt. Og når man skeier ut på et av kjerneområdene, så er det klart det er skamfullt. 

LES OGSÅ: Slik har dere sex igjen etter at han har vært utro

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer