Kjærlighetsspråk:

Et forhold som dabber av? - Dette er spesielt viktig

Løsningen er blitt adoptert av parterapeuter verden over.

KJÆRLIGHETSSPRÅK: Kjenner du ditt - og partnerens - kjærlighetsspråk godt nok?
KJÆRLIGHETSSPRÅK: Kjenner du ditt - og partnerens - kjærlighetsspråk godt nok? Vis mer
Publisert

Mange prøver etter beste evne å vise partneren at de bryr seg, men opplever kanskje at man ikke får den responsen man hadde håpet på.

Noen går og venter på kjærlighetserklæringer som allerede er der, men som man ikke klarer å se selv. På fagspråket kalles dette kjærlighetsspråk - som handler om måten man kommuniserer kjærlighet på.

Ulike mennesker har ulike behov. Så hva du trenger for å føle deg sett, anerkjent og elsket kan være noe helt annet enn hva partneren din trenger.

I den nyeste episoden av KKs podkast, «Jenter som kommer», snakker journalist Mina Knudsen og sexolog Kjersti Antonsen om nettopp dette.

Hør episoden her:

Kjenner du deg igjen?

De fem kjærlighetsspråkene er hentet fra boken «5 Love Languages» av Dr. Gary Chapman, som ble utgitt for første gang i 1992. Dette var en enkel og forståelig tilnærming til et vanlig par-problem - og ideen ble derfor raskt adoptert av parterapeuter verden over.

De fem kjærlighetsspråkene er:

  1. Anerkjennende ord: Gode ord, ros, anerkjennelse, å takke, kjærlighetserklæringer, enten muntlig, på sms eller annet.
  2. Fysisk nærhet: Her er sex selvsagt inkludert, men det er så mye mer enn det. Kyss og kjærtegn, å ligge i armkroken eller å holde rundt hverandre.
  3. Tid og tilstedeværelse: Å prioritere tid til å være sammen, helst uten forstyrrelser fra mobilen.
  4. Gaver: Noen liker å vise sin kjærlighet ved å gi gaver, smått eller stort, dyrt eller billig.
  5. Tjenester: Dette kan være å ta oppvasken, lage et deilig måltid, pumpe hjulene på sykkelen din, eller å skrape bilen for is på en kald morgen. En hjelpende hånd i små og store varianter, som viser at man bryr seg.

Kanskje du kjenner deg igjen i én eller flere av dem? Og: hvor viktig er det at du og kjæresten din forstår hverandres språk? Hvorfor, og er det, viktig for parforholdet?

- Kjærlighetsspråket er nok viktigere når man har vært sammen en stund, enn når man dater. Det som skjer når man har vært sammen en stund, er at «språket» begynner å dabbe litt av. Det er da det er viktig å tenke over hvilket kjærlighetsspråk som er viktig for seg selv - og for partneren, sier sexolog Kjersti Antonsen.

Ble du nysgjerrig på å vite mer? Hør hele episoden «Hva er ditt kjærlighetsspråk» her.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer