Sex

Fantaserer du alltid om andre under sex?

Om du forsvinner opp i hodet når dere har sex, prøv dette!

VÆRE TIL STEDE: Å fantasere er vel og bra, men om du aldri er til stede i seksualakten mentalt, kan det føles kjipt for partneren. FOTO: NTB Scanpix
VÆRE TIL STEDE: Å fantasere er vel og bra, men om du aldri er til stede i seksualakten mentalt, kan det føles kjipt for partneren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noen av oss gjør det bevisst, andre ubevisst. Men hvis du pleier å lukke øynene og tenke på noe sexy når kjæresten din gir deg munnsex, rir deg, tar deg forfra, bakfra eller sidelengs, så kan det være lurt å tenke over hvorfor du forsvinner opp i hodet.

Fantasier er bra de. Men når den ene parten, eller begge, alltid fantaserer om noe annet under seksualakten, kan det være grunn til å tro at kvaliteten på seksualiteten dem imellom er mangelfull, eller til og med utilfredsstillende, ifølge Atle Austad, spesialist i klinisk psykologi og klinisk sexologi ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST).

- Det kan virke som om det gjensidige begjæret ikke er så mye til stede. Om det er et gjensidig begjær, er det ofte ikke så interessant å fokusere på noe annet enn partneren der og da, sier Austad.

LES OGSÅ: Seksuelle fantasier om kjæresten kan styrke forholdet

Ligner masturbasjon

- Om begjæret for hverandre blir borte, blir seksualakten mer likt masturbasjon, der den ene eller begge parter holder på med sin egen fantasi nærmest uten å bry seg om hvordan den andre har det. Det kan også være helt OK og fint innimellom, men blir et problem om det blir det typiske i seksualakten mellom paret, sier Austad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer