Mislike Kjæresten Til Venninnen

Får du en «bad feeling» av den nye kjæresten til venninnen din?

Og hvor «ille» bør det være før du sier fra? Dette råder eksperten.

LIKER IKKE VENNINNENS KJÆRESTE: Har en av dine nærmeste venninner blitt sammen med en fyr du ikke liker så godt. Bør du da fortelle det eller holde tett?  Foto: Shutterstock / Studio10Artur
LIKER IKKE VENNINNENS KJÆRESTE: Har en av dine nærmeste venninner blitt sammen med en fyr du ikke liker så godt. Bør du da fortelle det eller holde tett? Foto: Shutterstock / Studio10Artur Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av dine nærmeste venninner har fått seg ny kjæreste, og du kunne ikke være gladere på hennes vegne - endelig har hun møtt en mann som er alt hun kunne ønske seg. Eller kanskje ikke?

For når du møter han viser det seg at han er alt annet enn det du hadde sett for deg, og du får en skikkelig «bad feeling about him». Hva skal du gjøre nå, fortelle det til venninnen din, eller holde tett? 

LES OGSÅ: Når vennene dine ikke liker «ham»

Tenk deg om får du forteller det til henne 

Trine Huseby, som er samlivsterapeut og har bloggen trinehuseby.no, råder deg til å tenke deg litt om før du eventuelt forteller det til venninnen din. 

- Valg av kjæreste er et subjektivt og veldig personlig valg, som man i utgangspunktet bør overlate til venninnen. Unntak er dersom du blir bekymret for at han ikke er bra for henne og hun ikke ser det selv, eller hun ser det, men er ikke i stand til å bryte ut av forholdet. 

Det kan for eksempel være hvis han er ekstremt sjalu og begrenser henne sosialt, eller hvis han ikke behandler henne med respekt. 

- Hvis du kun er «litt skeptisk», mener jeg at du bør holde det for deg selv og gi han tid til å gi deg et bedre inntrykk av seg selv – og gi henne tid til å gjøre sin egen vurdering av han, sier hun. 

LES OGSÅ: Er det greit å falle for venninnen (eller søsterens) eks?

Kan være ødeleggende for vennskapet 

Er det en fare for at det kan ødelegge vennskapet? 

- Definitivt. I de fleste tilfeller vil det slå negativt ut i starten, ettersom venninnen kan bli usikker på sitt valg av partner, hun kan komme i konflikt mellom nærheten til deg og ham i en situasjon der hun virkelig hadde hatt behov for noen å betro seg til - og hun kan oppfatte innspillet ditt som personlig kritikk. Mange vil gå i forsvar, til angrep eller lukke seg. 

På sikt kan det hende at det slår heldig ut, avhengig av om disse spådommene slår til eller ikke. 

- Dersom hun selv kommer frem til at han var et dårlig valg, vil hun sannsynligvis være deg takknemlig. Dersom hun velger å beholde ham, kan det hende det går ut over nærhet og fortrolighet mellom dere for all fremtid. 

Videre forteller hun at det kan være lurt å bli litt bedre kjent med den nye kjæresten til venninnen din før du forteller det - for det kan jo hende at du har tatt helt feil av vedkommende. 

- Det kan være verdt et forsøk. Dersom du velger dette som strategi, foreslår jeg at du treffer ham/snakker med ham sammen med venninnen, og at du jobber med egen innstilling, slik at du ikke ender opp med å søke etter å få bekreftet dine kritiske antagelser. 

- For å bevare vennskapet best mulig, er det avgjørende at venninnen forstår at man har gode intensjoner, sier hun.

LES OGSÅ: Når du forelsker deg i en venn

Forsikre deg om at hun oppfatter budskapet ditt

Dersom det er slik at du er ordentlig bekymret og føler at du må fortelle det til henne, anbefaler eksperten deg å gjøre det på en klar og tydelig måte. 

EKSPERTEN: Trine Huseby.  Foto: Privat
EKSPERTEN: Trine Huseby. Foto: Privat Vis mer

- Skriv eller si fra tydelig én gang, og la det bli med det. Forsikre deg om at hun oppfatter budskapet ditt. Forsøk å få frem følgende: 

  • Du respekterer henne valg. 
  • Hun er viktig for deg.
  • Du lurer på om hun har tenkt over/er klar over det som bekymrer deg med kjæresten hennes. 
  • Du vil henne bare vel. 
  • Du har et ønske om at hun skal vite det du tenker på, og føler ansvar for å dele det med henne. 
  • Du håper hun forstår at du kun har gode intensjoner. 


- I etterkant vil det være klokt å unngå å prøve å overtale/presse/gjenta budskapet. Gi uttrykk for at du setter pris på at hun lyttet til det du hadde på hjertet, og du respekterer hennes valg. Hvis du er heldig har du nådd inn med ditt innspill og hun vil ta det med i sine vurderinger. 

Er det noe man kan gjøre dersom hun velger å beholde han? 

- Nei, da er det ingenting du kan gjøre, sier hun. 

LES OGSÅ: Når du forelsker deg i venninnens kjæreste

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer