Danse

Får du ikke napp på dansegulvet?

Da kan det hende du danser helt feil, ifølge ny studie.

HVORDAN DANSE: En britisk forskergruppe har funnet ut hvilke bevegelser du bør gjøre på dansegulvet.  Foto: Shutterstock / vectorfusionart
HVORDAN DANSE: En britisk forskergruppe har funnet ut hvilke bevegelser du bør gjøre på dansegulvet. Foto: Shutterstock / vectorfusionart Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du er en av dem som tror du får oppmerksomhet fra det motsatte kjønn ved å vrikke lett på hoftene med armene ned langs siden, er det bare å tro om igjen. Det er nemlig damene som klinker til med store bevegelser som blir oppfattet som gode dansere.

Dette viser en studie utført av en britisk forskergruppe ved Northumbria University i Newcastle (du kan lese mer om studien her!). 

LES OGSÅ: Slik tolker du kroppsspråket hans

Hoftesving kombinert med asymmetriske bevegelser

Ifølge Forskning.no filmet den britiske forskergruppen 39 kvinner mens de danset til en enkel trommerytme. Den levende dansen ble forvandlet til ansiktsløse avatarer som et dommerpanel, bestående av 57 menn og 143 kvinner, skulle gi karakterer til.

Dansernes øyne, neser, munner og hår ble anonymisert. Det samme ble pupper, lår og rumper. På denne måten fokuserte dommerpanelet kun på selve bevegelsen.

– Dans er en universell menneskelig atferd som særlig er observert i sammenheng med beiling, og som gir informasjon som kan være nyttig for potensielle partnere, skriver forskerne for å sette dansen inn i en større sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer