HVORDAN DANSE: En britisk forskergruppe har funnet ut hvilke bevegelser du bør gjøre på dansegulvet.  Foto: Shutterstock / vectorfusionart
HVORDAN DANSE: En britisk forskergruppe har funnet ut hvilke bevegelser du bør gjøre på dansegulvet. Foto: Shutterstock / vectorfusionart Vis mer

Danse

Får du ikke napp på dansegulvet?

Da kan det hende du danser helt feil, ifølge ny studie.

Publisert

Hvis du er en av dem som tror du får oppmerksomhet fra det motsatte kjønn ved å vrikke lett på hoftene med armene ned langs siden, er det bare å tro om igjen. Det er nemlig damene som klinker til med store bevegelser som blir oppfattet som gode dansere.

Dette viser en studie utført av en britisk forskergruppe ved Northumbria University i Newcastle (du kan lese mer om studien her!). 

LES OGSÅ: Slik tolker du kroppsspråket hans

Hoftesving kombinert med asymmetriske bevegelser

Ifølge Forskning.no filmet den britiske forskergruppen 39 kvinner mens de danset til en enkel trommerytme. Den levende dansen ble forvandlet til ansiktsløse avatarer som et dommerpanel, bestående av 57 menn og 143 kvinner, skulle gi karakterer til.

Dansernes øyne, neser, munner og hår ble anonymisert. Det samme ble pupper, lår og rumper. På denne måten fokuserte dommerpanelet kun på selve bevegelsen.

– Dans er en universell menneskelig atferd som særlig er observert i sammenheng med beiling, og som gir informasjon som kan være nyttig for potensielle partnere, skriver forskerne for å sette dansen inn i en større sammenheng.

Videoen nedenfor viser avataren til en av kvinnene som fikk en god karakter av dommerpanelet: 

– Hoftesving kan være en ettertrykkelig feminin egenskap. Evnen til å flytte lemmene uavhengig av hverandre kan være et bevis på god motorikk, skriver forskerne. 

Forskning.no kan du se videoen som viser avataren til en av kvinnene som fikk en dårlig karakter av dommerpanelet, samt videoer som viser hvordan kvinner foretrekker at menn danser. 

LES OGSÅ: - Blir du bedt opp til dans, så dans

Slik vet du om han er interessert 

Uansett om du er en god danser eller ikke, er det ikke til å stikke under en stol at det ikke alltid er like lett å vite om han du nettopp svingte deg med er interessert eller ikke. For er han bare sjenert eller rett og slett uinteressert? 

Ifølge Grethe Holtan, som leder Intuisjonsskolen i Oslo, vil en sjenert og uinteressert mann for eksempel kunne ha til felles at de har unnvikende blikk og kroppsspråk, at de tar få eller ingen initiativ og at de trekker seg tilbake eller er avvisende når du tar initiativ. 

Ikke noe særlig hyggelig om det er en fyr du er interessert i, men dette kan altså bety at han bare er veldig sjenert. Holtan gir oss derfor en liste over tegn i kroppsspråket som kan skille en interessert og sjenert mann fra en uinteressert mann: 

Sjenert/nervøs:

Uinteressert:

 
Husk imidlertid på at dette ikke er en eksakt vitenskap og at én enkel håndbevegelse, eller ett enkelt blikk dessverre ikke kan fortelle deg om han egentlig er interessert i deg. 

- Et enkeltstående kroppsspråktegn er ikke en pålitelig indikator. Det å forstå kroppsspråk innebærer tolkning av flere konsekvente signaler over tid, har Holtan tidligere fortalt til KK.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer