Orgasme:

Får du ikke orgasme?

- Vi er så hjernevaska på at den ultimate måten å komme på er via penetrering, sier sexekspert.

ORGASME: Det kan være mange grunner til at orgasmen uteblir, men mange stoler for mye på at «vanlig sex» med penetrering skal gjøre susen. FOTO: NTB Scanpix
ORGASME: Det kan være mange grunner til at orgasmen uteblir, men mange stoler for mye på at «vanlig sex» med penetrering skal gjøre susen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er faktisk mer uvanlig enn vanlig at kvinner kommer under sex der det kun handler om penetrering, rett og slett fordi kvinner ikke er bygd sammen på den måten. Men selvtillit, kommunikasjon og rett og slett mangel på trening kan også gjøre at orgasmen uteblir.

- Det å ville få orgasme, men ikke få det kan kjennes vondt både for mannen og for kvinnen. Mannen føler at han ikke strekker til og kvinnen er lei seg for at hun ikke «fikk det til», sier sexolog Torill Beate Enget til KK.no.

- Veien til bra sex med partner skjer gjennom bra sex med deg selv, har samlivsterapeut Trine Huseby tidligere sagt til KK.no.

Øv deg, kommuniser og slapp av

For som med så mye annet gjelder det at øvelse gjør mester her også, og dessuten er det vanskelig for en partner å vite hva du trenger om du ikke vet det selv.

- Når det det gjelder å «øve» seg er det en fordel å onanere slik at man kjenner kroppen sin og vet hva som skal til for å oppnå orgasme. Klitorisstimulanse kan lettere føre til orgasme hos kvinnen, påpeker Enget.

Men det er ikke bare litt laber aktivitet på øvingsfronten som kan være årsaken til at orgasmene uteblir. For noen hjelper det å trene bekkenmuskulaturen, for andre er det kommunikasjonen som må bli bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer