Sex

Fem tips til bedre hverdagssex

- Det trenger ikke være et stort prosjekt!

BEDRE HVERDAGSSEX: Hverdagen blir raskt en rekke plikter og vaner, noe sexlivet kan lide av. Heldigvis finnes det flere gode tips til hvordan dere kan piffe opp sexlivet igjen. Foto: Shutterstock / Photographee.eu
BEDRE HVERDAGSSEX: Hverdagen blir raskt en rekke plikter og vaner, noe sexlivet kan lide av. Heldigvis finnes det flere gode tips til hvordan dere kan piffe opp sexlivet igjen. Foto: Shutterstock / Photographee.eu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har vært i et parforhold vet at spenningen og lidenskapen fort kan dale litt etterhvert som tiden går. Men hvorfor er det egentlig slik? Sexolog Bianca Schmidt forklarer hvordan denne utviklingen foregår. 

- Når vi er nyforelsket, så er vi villige til å gjøre mye mer for kjæresten, noe som gjør at hverdagen blir spennende. Vi gidder å gjøre ekstra romantiske ting, som gjør at partneren føler seg ønsket. 

- Så kommer hverdagen og vi synker litt inn i den, og blir litt late. Derfor blir vi også litt late i forhold til hverandre, og det gjelder også sexlivet, sier hun. 

Det er jo en kjent sak at menn som regel har lyst på sex oftere enn kvinner. Denne litt kjedelige, men helt normale utviklingen, går nemlig ofte hardere utover kvinner.

- Spesielt for kvinner som har et litt mer flyktig tenningsnivå enn mannen, så kommer hun på en måte lenger unna den ideen å tenke på sex. Det blir ikke så romantisk rett og slett. Vi kvinner har så lite testosteron, som gjør at vi ikke helt har det samme behovet som menn, forklarer Schmidt. 

Dorthea Berge, som jobber som nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forklarer at hverdagens kjas og mas, ofte får mer fokus enn det å beholde lidenskapen. 

- I hverdagen blir man for fokusert på jobb og barn, og dermed blir det mindre fokus på partneren og sex. Men det er derfor det er viktig å sette sex på timeplanen. Gi hverandre oppmerksomhet og finn på ting sammen, si at dere er glad i hverandre og vis det, sier hun. 

LES OGSÅ: Har du aldri sex lenger?

Slik redder du situasjonen

Det er lett å tenke at man må gjennom en stor prosess eller lære seg noe helt nytt for å redde et sexliv som har gått i dvale, men ifølge Berge er det kun små ting som skal til. 

- Snakk sammen om hva dere pleide å gjøre før, for ofte kan litt nostalgi vekke hverdagsromantikken igjen. Kyssing er en flott måte å vise kjærlighet på. Et kyss ved kjøkkenbenken når dere lager mat, eller et liten stopp i gangen om morgenen kan holde spenningen gjennom dagen, sier hun. 

Her er fem tips fra Berge og Schmidt til hvordan du kan sparke liv i hverdags-tenningen igjen

1. Legg dere en time tidligere
I hverdagen er det lett at man blir for trøtt til å ha sex når kvelden endelig kommer. Legg dere en time tidligere enn vanlig, og bruk tiden på hverandre. Bruk lengre tid på forspillet eller dere pleier, kanskje man klarer å oppnå å bli enda mer tent enn man trodde var mulig. Start ved at dere kler av hverandre, og kyss partneren på hele kroppen etterhvert som klærne faller av.

2. Trang timeplan?
Er dere blant de som savner det impulsive, så forsøk å gjeninnføre det. Tilfør litt kreativitet og dere kan ta tilbake tiden ved å prioritere litt annerledes. Hva med en kjappis i bilen? Eller en rask runde på kjøkkenet mens dere venter på maten i ovnen?  

3. Gjør planlagt sex sexy!
Planlagt sex er nok noe de fleste forbinder med rutine og lite spenning. Men med en hektisk timeplan er det ikke alltid tid til at de romantiske øyeblikkene kan oppstå av seg selv. Det finnes nemlig mange måter å gjøre planlagt sex spennende på!

Start allerede tidlig på dagen ved å sende partneren en melding hvor du forteller at du gleder deg til dere kommer hjem, og hva du ønsker å gjøre med han/eller henne. Vips så har du fått det inn på kveldens plan uten at det ble hverken traust eller kjedelig.

Følg gjerne opp ved å sende partner et pikant bilde, eller å mimre om en het kveld dere hadde sammen! I en hektisk hverdag med ulike timeplaner er sexting en flott måte å holde spenningen gjennom hele dagen- dere kan sende og svare når dere har tid. Enten det er i lunsjen eller på toget på vei hjem.

4. Barn hjemme?
Med hjemmeboende barn er det lett for at man utsetter sex i hverdagen både fordi timeplanen er for hektisk, men også i frykt for at de skal høre hva dere driver på med gjennom veggen.

Vær kreativ, så finner dere både tid og rom. Trener barna idrett er det et gyllent tidspunkt for å løpe hjem for en kjappis under fotballtreningen en gang i blant.

Kan barna være alene foran TV-en kan dere si at dere skal dusje, og forsvinne en liten stund. En lengre dusj om morningen vil også være en fantastisk mulighet til å nyte litt kvalitetstid sammen. Sett dusjen på full styrke, så vil lyden bli høy nok til å overdøve dere.

Dersom dere er engstelig for at barna kan komme inn uforvarende om natten, så prøv å ha sex i andre rom enn soverommet. Hva med vaskerommet?

5. Romantikk
For å opprettholde et godt sexliv i hverdagen er romantikk viktig. Det er ofte de små tingene som gjør størst utslag.

Tenk over hva partner setter pris på. Det kan være noe så enkelt som blomster midt i ukedagene når hun eller han minst venter det, eller å overraske med favorittmiddagen på en alminnelig tirsdag. Det trenger ikke å være helg for å gjøre noe ekstra hyggelig. 

LES OGSÅ: Slik blir kjappisen bra

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer