Skilsmisse:

Finn ut hvor sannsynlig det er at du forlater ekteskapet ditt

Er du i første, andre eller tredje fase?

HOLDE UT-FASEN: Norske par er ifølge Søyland alt for flinke til å holde ut i et dårlig parforhold. Det reparerer som regel ingenting, men begge blir en dårligere utgave av seg selv. FOTO: NTB
HOLDE UT-FASEN: Norske par er ifølge Søyland alt for flinke til å holde ut i et dårlig parforhold. Det reparerer som regel ingenting, men begge blir en dårligere utgave av seg selv. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å forlate et ekteskap eller et langvarig forhold vil nesten alltid være et vanskelig valg og en prosess som tar lang tid. Forholdet begynner gjerne å bli dårligere, dere prøver å jobbe med det, oppsøker en parterapeut, jobber med kommunikasjonen og tar tak i problemer og konflikter.

Etter hvert som tiden går og du ser lite forbedring, er det lett å miste motet. Du begynner seriøst å vurdere skilsmisse og undersøker hvilke muligheter du har med tanke på bolig, økonomi og barnefordeling. Denne fasen kan vare lenge, og mange klamrer seg til håpet i årevis før de tør å gi videre til neste steg.

Det siste steget er å faktisk si at du vil skilles og søke om skilsmisse. De fleste kvinner er veldig ferdig med forholdet og har bearbeidet sorgen og tapet en stund før de kommer helt til dette punktet, mens for menn kommer det ofte som et sjokk.

Det er mye å tenke på når et ekteskap skal avsluttes, men hvordan vet du hvilken fase du er i? Hvor sannsynlig er det at du eller ektefellen din faktisk velger å forlate forholdet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer