Seksuell Trakassering

- Flere kvinner enn menn opplever å få uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb

Det bør slås ned på enhver form for seksuell trakassering.

SEKSUELL TRAKASSERING: Noen opplever klåing, seksuelle kommentarer om kropp og utseende, uønsket berøring eller blikk fra kollegaer.
SEKSUELL TRAKASSERING: Noen opplever klåing, seksuelle kommentarer om kropp og utseende, uønsket berøring eller blikk fra kollegaer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner opplever å få uønsket oppmerksomhet fra kollegaer. Det kan være blikk, kommentarer eller uønsket fysisk kontakt. Det kan være vanskelig å gi beskjed, men ekspertene er enige om at man bør ta sine egne følelser på alvor.

LES OGSÅ: Menn trakasserer fordi de tror de slipper unna med det

- Selv om vi har kommet langt i likestillingen, er det nok flere kvinner enn menn som opplever å få uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb. Noen ganger handler det om at menn tiltrekkes av det de ser ofte, og kanskje prøver å flørte. Andre ganger er det ment som en spøk. Men selv om det er et kompliment, er det ikke greit dersom den andre personen opplever det som ubehagelig,  sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, til KK.no. 

Rundt hver femte ansatt i hotell- og restaurantbransjen og helse- og omsorgssektoren har blitt utsatt for seksuell trakassering på jobb de siste tre årene, viser en FAFO-rapport.

Grensen for hva som er greit og ikke og er subjektiv, og det er alltid den som utsettes for handlingene som bestemmer hvor grensen går. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer