Flørte

Flørter kjæresten mye med andre damer?

- Handler om et behov for bekreftelse, sier eksperten.

FLØRTER: Flørter partneren din med andre kvinner? Ifølge eksperten er det ganske normalt, da menn gjerne kommuniserer gjennom flørt.  Foto: Syda Productions - Fotolia
FLØRTER: Flørter partneren din med andre kvinner? Ifølge eksperten er det ganske normalt, da menn gjerne kommuniserer gjennom flørt. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er partneren din fæl til å flørte med andre damer når han er alene, eller kanskje til og med når du er i nærheten? Da kan du trøste deg med at han ikke er den eneste som gjør dette. 

Hvorfor er det egentlig slik at menn ofte har et behov for å flørte med andre enn partneren sin, og hva kan du gjøre dersom du ikke synes det er greit? 

LES OGSÅ: Når den ene ikke er klar for barn

Har et behov for bekreftelse 

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at flørting ofte handler om et behov for bekreftelse. 

- Vi er alle sosiale vesener som trenger å bli sett. Noen føler seg nok sett av partner, venner og familie, mens for andre er ikke alltid dette nok. 

- De søker spenning og bekreftelse på at de fremdeles er attraktive og flørter for å øke egen selvtillit og skape litt mer spenning i hverdagen. 

Videre forteller hun at for noen er det bare en uskyldig kommunikasjonsform, mens for andre er det et middel for å oppnå noe mer. 

- Å forstå hvor grensen går handler om emosjonell intelligens og respekt for både partneren og parforholdet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer