Føler du ofte på at partneren velger å bruke tid på helt andre ting enn deg? Kanskje bruker han eller hun mye tid på venner, hobbyer eller telefonen? Det kan være vondt å føle at partneren nedprioriterer kvalitetstid med deg - og det kan også være vanskelig å ta det opp.
Hvordan kan man løse dette uten å føle at man bli den «masete kjæresten»?
- At den ene parten kjenner seg nedprioritert av den andre, er ikke en uvanlig problemstilling når klienter oppsøker terapi på familiekontor eller i privat praksis. Å kjenne seg bort- eller nedprioritert er ikke en god følelse og man kan begynne å tvile på om partneren er like dedikert, elsker like høyt, har de samme behov og så videre. For noen kan det også være et skamfullt tema å ta opp. Man kan være redd for å kjenne seg needy, klamrende eller krevende.
Det forteller psykologspesialist og samlivsterapeut, Frøydis Lilledalen til KK.
Vanlig problem
Også Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver av fagbloggen trinehuseby.no, forteller at følelsen av å være nedprioritert av partneren sin er et veldig vanlig problem.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger