Parforhold:

Føler du deg nedprioritert av kjæresten din?

Det er ikke lurt å forsøke å nekte partneren å ha andre hobbyer og interesser. Slik snakker dere om det!

SNAKK OM DET: Ulike behov for å være sammen kan føre til konflikt. Det er viktig at man snakker om det på en ordentlig måte, ifølge samlivsterapeuter. FOTO: NTB Scanpix
SNAKK OM DET: Ulike behov for å være sammen kan føre til konflikt. Det er viktig at man snakker om det på en ordentlig måte, ifølge samlivsterapeuter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Føler du ofte på at partneren velger å bruke tid på helt andre ting enn deg? Kanskje bruker han eller hun mye tid på venner, hobbyer eller telefonen? Det kan være vondt å føle at partneren nedprioriterer kvalitetstid med deg - og det kan også være vanskelig å ta det opp.

Hvordan kan man løse dette uten å føle at man bli den «masete kjæresten»?

- At den ene parten kjenner seg nedprioritert av den andre, er ikke en uvanlig problemstilling når klienter oppsøker terapi på familiekontor eller i privat praksis. Å kjenne seg bort- eller nedprioritert er ikke en god følelse og man kan begynne å tvile på om partneren er like dedikert, elsker like høyt, har de samme behov og så videre. For noen kan det også være et skamfullt tema å ta opp. Man kan være redd for å kjenne seg needy, klamrende eller krevende.

Det forteller psykologspesialist og samlivsterapeut, Frøydis Lilledalen til KK.

Vanlig problem

Også Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver av fagbloggen trinehuseby.no, forteller at følelsen av å være nedprioritert av partneren sin er et veldig vanlig problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer