Mer Venner Enn Kjærester

Føles han mer som en kompis enn en kjæreste?

- Det største tegnet er at sexen er borte, sier parterapeut.

PARFORHOLD: Selv om man har det gøy sammen og elsker hverandre, havner noen par opp som venner i stedet for kjærester.  Foto: NTB Scanpix
PARFORHOLD: Selv om man har det gøy sammen og elsker hverandre, havner noen par opp som venner i stedet for kjærester. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er klart at et forhold skal by på vennskap og moro, men for noen kan det ende opp med at dere føler dere mer som kompiser enn kjærester. 

Parterapeut ved Samtalen AS, Kari Erøy, forteller at mange par kommer til henne med opplevelsen av å ha blitt mer venner enn kjærester. Fellestrekkene blant disse parene er som regel manglende nærhet og intimitet, forklarer hun. 

- Venner kan man være mentalt, men på de fysiske grensene er det forskjell. Man gir gjerne klemmer, men i samfunnet vårt gir jo alle klemmer. Da føler man ofte på at partneren kun er en venn, forteller hun til KK.no. 

LES OGSÅ: Tegnene på at forholdet er i faret forholdet er i fare

- Man må alltid vedlikeholde et forhold

Parterapeuten forklarer at hennes erfaring viser at hovedtegnet på at man har blitt mer som venner ofte er at man ikke tar seg tid til å være nære og intime med hverandre.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer