Swingersfest

Før klokka var 21.00 var senga knekt

. . . Det må vi kunne kalle en pangstart på helga. KK har vært flue på veggen på swingersfest.

SWINGERSFEST: KK har vært til stede på swingersfest med 400 deltakere. Foto: Ida Bergersen
SWINGERSFEST: KK har vært til stede på swingersfest med 400 deltakere. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folk har ladet opp i mange måneder til denne festen, som finner sted på et hotell like utenfor Oslo. Og folk kommer fra alle kriker og kroker av landet. Noen har reist langt: Enkelte er fra Russland, Finland og Dubai. Hele 400 personer er her denne helgen.

Det er Spicymatch som arrangerer, og på arrangementets side opprettes det en felleschat med alle de hundrevis av menneskene som skal dit, noen dager i forkant. Enkelte deltakere klarer knapt å vente – dette har de sett frem til lenge.

Klokka var ikke engang 21 på fredag, før det tikket inn et bilde med fire mennesker i en seng, som forklarte at de hadde knekt senga. Det kan vel kalles en pangstart på helgen.

Noen har satt av hele helgen, og er på plass allerede fredag ettermiddag, når programmet starter. På programmet finner man blant annet yoga-massasje, tabata, naken-fotball, forskjellige workshops, popup-butikker, spa, catwalk og poleshow. Man kan også teste seg for kjønnssykdommer på en egen stand.

På fredag er temaet for festen «sexy lingerie party», og på lørdag «eyes wide shut» - hvor deltakerne skal ta på seg masker og kapper – med eller uten undertøy under. Det skal skape en sexy og mystisk atmosfære.

Flue på veggen

Jeg har bestemt meg for å være flue på veggen under arrangementet, og har gjort en avtale med en kvinne i slutten av 20-årene, som ønsker å være anonym. La oss kalle henne Klara. Hun har litt erfaring med lignende arrangementer fra tidligere – spesielt jentesexfester. Hun bor i Oslo, og har en samboer som normalt sett ville blitt med på denne festen – men han er på jobbreise i helgen.

Helgen hadde jo allerede startet for mange av deltakerne, men vi dro dit lørdag ettermiddag. Sekken var pakket med gullmaske, kimono (nærmeste jeg kom en kappe), body og strømper. Og jeg må jo spørre Klara om hvordan hun tenker å angripe denne kvelden.

- Hva sier samboeren din at du kan gjøre?

- «Gjør det som gjør deg lykkelig» sier han alltid til meg.

Og da skjønner jeg jo at alt kan skje denne kvelden.

Kom til «stengt» dør

Hele hotellet er holdt av til dette arrangementet i helgen. Det første som møter oss når vi kommer frem til inngangsdøren, er noen folk som står utenfor og røyker, og en lapp med «stengt» på døra. Jeg forstår jo at de vil unngå at hvem som helst valser inn på et sånt arrangement, for man ser jo fort at det ikke er en gjeng blyge, tilbakeholdne mennesker som er her, så fort man kommer inn.

STJERNEMØTE: Når to verdener kolliderer, så smeller det. Slik gikk det da Kim Kardashian møtte Norges Erling Braut Haaland. Video: NTB, GQ Sports, Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Kodeord, sier en av kvinnene på utsiden.

Vi ser sikkert litt forvirret ut, hvorpå de ler litt, og slipper oss forbi.

En blid og litt fnisete ung mann tar oss imot i resepsjonen. Det er lett å se at det ikke er en vanlig dag på jobb for denne karen, men han tok det hele med godt humør. Både profil på Spicymatch og legitimasjon sjekkes i forkant av innsjekk, slik at man er sikker på at det kun er validerte medlemmer som kommer.

Mye lateks

Vi sjekker inn, og går ned til i lobbyen for å titte litt. Jeg har på meg en jeans og genser, og føler meg umiddelbart veldig upassende kledd for anledningen. For her er det lateks, lær, blonder og rett og slett hud, det går i. Alle må dog være påkledd (til en viss grad) i resepsjonen og områdene rundt. I festlokalet er det derimot fritt frem.

FORBEREDELSER: Strømpene må på! Foto: Ida Bergersen
FORBEREDELSER: Strømpene må på! Foto: Ida Bergersen Vis mer

Erotikk1 har satt frem et imponerende utvalg av sexleketøy og tilbehør. Jeg blir helt utslitt bare av tanken på hvor mye tid de må bruke på å sette frem alt, for så å pakke det ned for kvelden.

Paret som jobber i Erotikk1 står og kjeler på hverandre mellom slagene, og viser gledelig frem kostymer, pisker, buttplugs og dildoer på størrelse med en neve. Tipper det er noe her for enhver smak.

For ikke å glemme en slags dildomaskin, plassert foran en «peis». Den som måtte ønske seg denne maskinen, som da består av en dildo som beveger seg frem og tilbake, må punge ut med 8000 kroner. Kjekt å ha på ensomme kvelder, kanskje.

DILDOMASKIN: Litt hygge foran peisen, kan du få for 8000 kroner. Foto: Privat
DILDOMASKIN: Litt hygge foran peisen, kan du få for 8000 kroner. Foto: Privat Vis mer

Vorspiel

Vi går til hotellrommene for å skifte og få på oss strømper, hæler, body og kimono – for ikke å glemme de glorete gullmaskene.

Klara har tatt med seg et godt utvalg av undertøy og bodyer, og spør meg om hva hun skal ha på seg.

Hun prøver litt forskjellige antrekk, og vi blir enige om at hun dropper å ta på seg undertøyssettet hun fikk i valentines-gave av kjæresten. Det blir til slutt et burgunderrødt undertøyssett.

KVELDENS ANTREKK: Sikkert første og siste gang jeg går på fest i kimono, og bruker sånne strømper. Foto: Privat
KVELDENS ANTREKK: Sikkert første og siste gang jeg går på fest i kimono, og bruker sånne strømper. Foto: Privat Vis mer

Vi møter et annet par, som Klara kjenner til litt fra før, og har et slags vorspiel.

Dette paret er ikke i et forhold, men de har en relasjon fra før. Mannen i forholdet, som har erfaring fra lignende miljøer, begynner å fortelle at han startet med å ha trekanter med kjæresten sin for noen år siden. De begynte å ha sex med en jente fast, og etter hvert oppsto det følelser mellom han og «den andre kvinnen».

Man hører jo sjelden om disse tilfellene hvor det faktisk skjærer seg. Men her utviklet det seg til at mannen og denne kvinnen hadde et forhold på si. Og etter hvert ble de to et par.

Han forteller at han ikke er stolt av det. Men slike situasjoner kan jo oppstå dersom man møter den samme personen over tid.

Kvinnen han har med seg denne kvelden, er på sin første swingersfest, og spent på hva kvelden vil bringe.

VORS: Noen glass må gjerne til på et slikt arrangement, men de færreste blir synlig beruset. Foto: Ida Bergersen
VORS: Noen glass må gjerne til på et slikt arrangement, men de færreste blir synlig beruset. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Fullt show

Festen startet i 21.30-tiden, og det virker som at deltakerne knapt kan vente, for vi går nærmest i et langt 17. mai-tog inn til festlokalet få minutter etter at det åpner. Lure smil skjuler seg bak maskene, og mange gleder seg sikkert til både kapper og masker forsvinner. Men litt anonymitet er jo ikke dumt – tenker nå jeg, som for alt jeg vet kanskje møter noen jeg kjenner.

Etter litt mingling, er det brått fullt show på scenen – en mann og en dame shower med det jeg vil kalle rockeringer. Plutselig går mannen inn i en stor ring, og snurrer rundt på scenen, stående i ringen. Imponerende.

Når «Opus» av Eric Prydz drar i gang, blir damene bedt om å komme opp på scenen. Jeg blir, litt motvillig, dratt opp, så da er vel festen for alvor i gang. Kapper svinger seg fra side til side, og noen kaster dem med det samme.

KLÆRNE KASTES: Hos noen tar det ikke lang tid før klærne forsvinner. Foto: Ida Bergersen
KLÆRNE KASTES: Hos noen tar det ikke lang tid før klærne forsvinner. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Jeg beveger meg mot de tre konferanserommene i tilknytning til lokalet, for å se på de såkalte «lekerommene». Det er tre rom, og i alle rommene ligger det en stor, svart madrass, og stoler tildekket i laken (med en svær bunke rene lakener ved siden av, så man kan bytte). I det ene rommet er det også en massasjebenk, og jeg tenker at mitt mål for kvelden er å få en massasje.

Og nei, om jeg noen gang får barn skal de aldri ha noe som heter lekerom! For her foregår det veldig voksne aktiviteter – det viser seg utover kvelden. De ivrigste raser opp på hotellrommene allerede før lekerommene blir innviet.

Festen går sin gang

Festen går nå sin gang, med musikk og dans, og jevn trafikk mellom hotellrommene og festlokalet. Og plutselig er det full fart på lekerommene. Jeg, derimot, setter meg på massasjebenken, og det tar ikke lang tid før det kommer en litt malplassert kar som sikkert ikke vet helt hva han skal foreta seg, og tilbyr en massasje. Helt topp!

Jeg er sikkert den første som noen gang har fått en massasje på swingersfest, med klær på.

Det slår meg at folk er veldig høflige og respektfulle, og det virker ikke som at folk drikker seg fra sans og samling. Det er noe helt annet enn en vanlig kveld på et utested i Oslo, hvor doene lukter oppkast, og enkelte menn tror det er helt greit å jukke og tafse litt i et håp om positiv respons.

Jeg vil tro at utenforstående kanskje ser for seg gruppesex og ellevill tafsing i ethvert hjørne, men sånn er det ikke – utenom på lekerommene og bak lukkede hotelldører, da.

Etter min etterlengtede ryggmassasje prøver jeg å finne Klara, som ikke har vært å se på en god stund. Plutselig finner jeg henne sammen med et russisk par. Hun kan fortelle at hun har vært høyt og lavt den siste timen, og funnet tonen med opptil flere.

Klokka to på natta, er det helt tomt i festlokalet. Lekerommene også. Jeg sitter i lobbyen og snakker litt med paret vi vorset med, og de er strålende fornøyde med kvelden – de hadde brukt tiden godt, for å si det sånn.

Dagen etter skjønner jeg at festen var langt ifra over klokken to – for de ivrigste fortsatte festen på de mange hotellrommene. Og ifølge felleschatten, til langt utpå morgenkvisten. Her skulle tiden utnyttes – søvn kan man ta igjen senere.

FANT TONEN: Enkelte fant tonen ganske raskt. Foto: Ida Bergersen
FANT TONEN: Enkelte fant tonen ganske raskt. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Skammens frokost?

Morgenen etter prøver Klara og jeg å oppsummere litt. Hun forsøker å huske hvem hun hadde vært med kvelden i forveien, og på vei til frokostsalen møter hun på noen ansikter som ser kjent ut.

- Det var veldig gøy, men jeg ble litt for full. Det er morsommere når man ikke er full, da får man mer ut av festen, mener hun.

Jeg hadde sett frem til denne frokosten – det kan jo bli ganske kleint? Men nei, stemningen er veldig god, folk ser veldig blide og fornøyde ut. Det kan jo tenkes at det er noen som ligger på rommene sine med fylleangst, da.

Vi går bort til lokalet hvor festen ble avholdt, hvor det ligger igjen et lite hav av kapper, undertøy og sko. Noen boller med kondomer og glidemiddel. Et titalls folk er i gang med å vaske og desinfisere alt som er. I felleschatten er det noen som sender et bilde av en svær dildo som lå igjen på hotellrommet deres, i et håp om å finne rette eier.

Før jeg setter snuta hjemover, ringer Klara kjæresten, som vi kaller Kent, og forteller litt om kvelden. Ingen sjalusi å spore i samtalen, de bare ler av kveldens hendelser begge to.

Jeg klarer ikke å unngå å bli veldig fascinert over forholdet deres. Åpenhet, trygghet og tillit er i alle fall på plass. De har vært i et forhold i fem år, og har det fortsatt like fint.

- Helt supert

Noen dager senere møter jeg både Klara og Kent. Jeg må spørre litt mer om hvordan forholdet deres faktisk fungerer.

- Kjæresten min har hatt sex med 50 personer etter at han ble sammen med meg. Jeg er hele pakka, ass, ler Klara.

- Jeg synes det er helt supert, jeg, svarer Kent.

De har vært på noen swingers- og sextreff i regi av andre tidligere, både sammen og at Klara har dratt alene, så de har en del erfaring.

- Jeg synes ofte at det er mye rare folk på slike store treff. Første gang var det gøy – det var noe helt nytt, og det føltes ganske sykt. Men når kicket har gitt seg, innser du at det egentlig bare er masse kåte folk som har sex i samme rom. Det er ikke noe jeg har et voldsomt behov for å gjøre veldig ofte, sier Kent.

Føles trygt

- Hvordan er det å sende Klara alene på swingersfest?

- Det er helt greit – jeg føler det er bedre at hun er på et sånt arrangement, enn at hun drar på byen og blir med en tilfeldig person hjem. Det oppleves som mye tryggere. At hun har sex med andre, gjør meg ingenting.

Klara nikker.

- Jeg vet at arrangøren på forhånd har snakket med alle som skal delta, og det føles veldig betryggende. Jeg vet at det ikke bare er masse kåte, single menn der – det er godt balansert mellom par og single, og ikke overflod av menn, sier hun.

Jeg retter fokus mot Kent igjen, og spør om han ikke blir bekymret.

- Nei, ikke i det hele tatt, svarer han.

Viktig å snakke med alle

Noen dager etter helgens arrangement ringer jeg arrangøren, som også ønsker å være anonym. Vi kaller han Håkon. Han kan fortelle at han og kona som var hovedarrangører i regi av Spicymatch, er godt fornøyde med festen – som de har brukt 11 måneder på å planlegge.

Det tar jo også litt tid å snakke med alle de 400 deltakerne, men det er en viktig del av arrangementet som Håkon ikke viker fra.

- Det viktigste under disse samtalene er å bare holde praten i gang, for å få et inntrykk av hvordan personen eller paret er, sier han.

Flesteparten som er med på slike arrangementer, er par. Men det er også rom for single.

- Det er en del single menn som ønsker å delta, og da spør jeg gjerne hvorfor. Om de er der for å ha sex med alle damene, er det på litt feil premisser, forklarer Håkon, og skyter inn:

- Om en mann klarer det blir jeg i så fall mektig imponert!

«Mean girls» er endelig tilbake, men denne gangen er det en tvist. Nå er suksess-konseptet gjort om til en musikal. Video: Entertaintment Tonight. Vis mer

Skapt et godt miljø

Håkon forteller at det viktigste for han, på vegne av Spicymatch, er å skape et miljø med trygge rammer, hvor man tar vare på og respekterer hverandre.

I oppstarten hadde han og kona et håp om at det skulle eksplodere med tanke på interesse og nye medlemmer, men i dag er han glad det har gått gradvis.

- Det har bidratt til å bygge en sunn og god kultur. Det var en stor og herlig gjeng som deltok i helgen, og det var utrolig lite problemer, sier han muntert.

- Hva sa hotellet etter helgens arrangement?

- De ansatte ved hotellet var fornøyd. Da jeg snakket med den ene bartenderen sa han at folk til og med klarte å stå i kø. Jeg er stolt over gjestene, sier Håkon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer