Homofil

- Foreldre kan være redde og bekymret, men det kan også være sterke fordommer basert på frykt

Eksperter håper at «Skam» vil bryte ned fordommer.

FORELSKET: Isak i NRK-serien «Skam» forteller til familie og venner at han er forelsket i en gutt. Nyheten blir godt mottatt av alle.  Foto: NRK.
FORELSKET: Isak i NRK-serien «Skam» forteller til familie og venner at han er forelsket i en gutt. Nyheten blir godt mottatt av alle. Foto: NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I NRK-serien «Skam» blir hovedpersonen Isaks nyhet om at han er forelsket i en gutt, godt mottatt av både familie og venner. Reaksjonene i sosiale medier tok helt av etter at Even og Isak innledet et forhold, og det er tydelig at mange engasjerer seg i forholdet. Flere scener i serien har blitt hyllet for å bryte ned fordommer, og vise hvordan folk bør reagere på slike nyheter. Dessverre er ikke disse reaksjonene en realitet for alle. (Pssst: Disse stjernene vil vi se i den amerikanske versjonen av «Skam»)

- Vi er dessverre ikke kommet helt dit at alle opplever at nyheten om at de er skeive blir godt mottatt av familie og venner, sier Pernille Sivertsen, som er leder i Skeiv Ungdom.

Hun er glad for at «Skam» tematiserer det å være åpen om seg selv.

- Jeg håper at serien bidrar til å bryte ned fordommer og skadelige holdninger som fortsatt eksisterer i Norge anno 2016, sier Sivertsen.

LES OGSÅ: Skuespiller Jon Arne (29) valgte å komme ut av skapet på scenen - med hele slekta til stede

Det finnes ikke én eneste legitim grunn til å reagere negativt på at folk forelsker seg i personer av samme kjønn

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer