Forsker: - Det finnes to typer voldelige menn, kobraen og pitbullen

Men er det ikke en grov forenkling?

VOLD: Hvis du føler at noe ikke er greit, så er det ikke greit. FOTO: NTB scanpix
VOLD: Hvis du føler at noe ikke er greit, så er det ikke greit. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dr. John Gottman er, i likhet med sin kone Dr. Julie Gottman, en av verdens mest kjente parforskere. Paret driver The Gottman Institute, og jevnlig – så sent som i sommer – løfter instituttet frem John Gottmans berømte forskning på voldelige ekteskap, et pionerarbeid fra 1998.

Den sier at det er to hovedtyper voldelige menn, nemlig kobraen og pitbullen. Men er de relevante i dag, for hvem, hva og hvordan?

LES OGSÅ: Tegnene på at du lever i et usunt forhold

Selvfølgelig alt for enkelt

«Kobraen er en virkelig slange i gresset, stille og fokusert før den angriper offeret med lite eller intet forvarsel. Pit bullens sinne bygger seg opp, og så snart den har satt tennene i offeret så vil den ikke gi slipp. Menn som utøver vold mot kvinner er enten som kobraer eller pit buller. Å skille mellom dem kan spille en rolle for skadeomfanget de volder kvinner, muligheten for kvinner til å forlate forholdet og risikoen kvinner løper hvis de forlater dem.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer