Ekteskap og lykke:

Forsker: - Et dårlig parforhold er helsefarlig

Er ekteskap negativt for kvinners lykke?

FORHOLDET AVGJØR: Om du er lykkeligst som gift eller som ugift avhenger av om forholdet er bra, men også andre elementer som forventninger og økonomi spiller en rolle. FOTO: NTB
FORHOLDET AVGJØR: Om du er lykkeligst som gift eller som ugift avhenger av om forholdet er bra, men også andre elementer som forventninger og økonomi spiller en rolle. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle som har vært i et dårlig parforhold vet hvor belastende det kan være. Å leve med krangling, dårlig stemning og vonde følelser over tid gjør noe med oss, og kan påvirke helsen vår negativt.

Alle forhold går opp og ned, og vi er lykkeligere i noen perioder enn i andre, men den generelle følelsen bør være at dere har det godt sammen. Det kan være utfordrende å få et ekteskap til å fungere godt over tid, men du bør føle at begge gjør en innsats.

Se for deg at du er i et forhold med en person som du elsker av hele ditt hjerte, men som ikke gir deg noe bekreftelse eller ros i hverdagen. Når du kommer hjem fra jobb gløtter han så vidt opp fra mobilen, og hvis du tar på deg en flott kjole får du negative kommentarer på kroppen og utseende ditt. Eller tenk at du er i et forhold hvor absolutt alt du sier og gjør blir kritisert og latterliggjort.

Slike parforhold er ikke bare vonde og vanskelige, de kan også være helseskadelige. Men er det virkelig slik at ekteskap og langvarige parforhold koster mer enn det smaker?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer