Robot Sexdukker

Forsker mener sex med roboter blir vanlig i 2025

Sexolog ser ikke bort fra at det kan bli normalt i Norge.

ROBOT SEXDUKKE: Kommer vi til å ha sex med roboter om noen år?  Foto: © Blutgruppe/Corbis
ROBOT SEXDUKKE: Kommer vi til å ha sex med roboter om noen år? Foto: © Blutgruppe/Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sexleketøy har blitt en gigantindustri og produktene som selges blir stadig mer avanserte. Du har helt sikkert fått med deg at det finnes flere realistiske sexdukker på markedet, men visste du at vi snart vil få muligheten til å ha sex med roboter? I alle fall hvis vi skal tro Dr Ian Pearson, som er fremtidsforsker og har skrevet rapporten «The future of sex report. The rise of the robosexuals». (Du kan lese hele rapporten her). 

«Det vil være helt vanlig å ha sex med roboter innen 2025» har han uttalt til nyhetsnettstedet The Sun, som også har snakket med Neal Slateford, som er medeier av Storbritannias største sexleketøybutikk på nett, Lovehoney. Han har i likhet med Peason stor tro på at det vil være normalt ha å sex med roboter i løpet av noen år. 

- De robotene som er på markedet i dag er altfor dyre for folk flest, de ligger på rundt 75.000 kroner. Men teknologien er under stadig utvikling, noe som betyr at prisene vil synke betraktelig. I løpet av tre år ser vi for oss at folk vil kunne ha råd til å kjøpe sine egne robotsexdukker, har han uttalt. 

LES OGSÅ: Disse sextrendene kommer i 2016

Kan det slå an i Norge? 

Men hvordan vil egentlig slike robotsexdukker slå an her til lands? Rikke Pristed, som er spesialist i klinisk sexologi og foreleser ved Universitetet i Agder, tror det er mange som ville vært nysgjerrige dersom robotsexdukker ble et alternativ her i Norge. 

- Slik er det jo med alt som er nytt og spennende på sexfronten. Spørsmålet er imidlertid om det med tiden vil bli ansett som et reelt alternativt, eller om det vil bli oppfattet som noe litt mer taper-aktig, akkurat som de oppblåsbare Lolita-dukkene som allerede er på markedet. 

- Uansett hva som skjer, tror jeg ikke det er noen fare for at folk flest vil foretrekke sex med roboter fremfor sex med andre mennesker, sier hun. 

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

«Løsning» for enkelte 

Videre forteller Pristed at robot sexdukker imidlertid kan være relevante for mennesker som ikke har mulighet til eller som ikke har lyst til å ha sex med andre mennesker. 

- For dem som av ulike årsaker ikke har mulighet til å ha sex, kan disse robotsexdukkene være en fin avveksling fra å ha sex med seg selv.

- Det kan også være noen som har valgt å ikke ha sex med andre, men som synes det er trygt å ha det med en robot. For dem er det selvsagt positivt at dette tilbudet finnes. 

LES OGSÅ: Stor vibrator-test

Kan det å kun ha sex med roboter ha en negativ effekt? 

- Dersom man velger denne muligheten, fordi man ikke vil eller tør ha fysisk kontakt med andre levende mennesker, kan det ha negativt konsekvenser. Da blir man fanget i en ond sirkel, og man ikke får arbeidet med problemene sine, sier hun.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer