Samlivsproblemer:

- Forskjellig sexlyst og manglende orgasme går igjen hos par

Og her er ekspertens tips for å løse det.

SAMLIVSPROBLEMER: Sexlivet er ikke alltid lett, og det kreves innsats fra begge parter. FOTO: NTB Scanpix
SAMLIVSPROBLEMER: Sexlivet er ikke alltid lett, og det kreves innsats fra begge parter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Noen ganger er sex komplisert. Orgasmen kommer ikke av seg selv, og det er ikke alltid man har samme ønsker eller mål i senga. Da søker noen hjelp, og her er det som går igjen.

Cecilie Kjensli, som er er sexinspirator og innehaver av den erotiske butikken Cpunktet.no, samt forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh …».

- Det aller aller største problemet for par, er et klassisk problem; nemlig at dama i forholdet ikke får orgasme når de ligger sammen, noe som ikke er så rart. Vi vet jo at flesteparten av kvinner, rundt 70 prosent, ikke får orgasme ved tradisjonelt penetrerings-samleie, sier Kjensli til KK.

LES OGSÅ: Dette har MYE å si for om du får orgasme

IKKE BARE PENETRERING: Sliter du med å få orgasme kan dere øve dere sammen. FOTO: NTB Scanpix
IKKE BARE PENETRERING: Sliter du med å få orgasme kan dere øve dere sammen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Øv på å onanere

Det er nok ikke slik at alle kvinner har en nattbordskuff full av leketøy. Kjensli sier at de fleste kvinner stimulerer kun klitoris når de onanerer, fordi det er vårt nytelsesorgan.

- Det er så klart en del som i tillegg bruker et leketøy, eller hva de måtte ha liggende, i vagina når de koser seg. Noen får jo orgasme kun ved penetrering, selv det er mindretallet. Men når det kommer til det å ligge sammen, så er vi hjernevaska.

Hun forklarer at mange par fortsetter «standard-samleiet», som føles godt, men blir fryktelig kjedelig og frustrerende fordi det funker dårlig for den ene. Menns måte å onanere på minner jo veldig om samleie:

- For dem er det jo helt topp å føre penis inn i en varm og deilig vagina, og det skal de selvfølgelig ikke ha dårlig samvittighet for! Men løsningen for mange kvinner vil ofte være å kombinere onani og samleie. Enten hver for seg eller sammen, og man må øve, sier sexinspiratoren.

Hun foreslår en hendig vibrator eller et annet godt sexleketøy.

- Det kan gjøre sexen mindre komplisert, og dama kan omtrent bestemme selv når hun kommer, sier Kjensli.

SØK HJELP: Ikke føl skam dersom dere må oppsøke hjelp fra en ekspert. FOTO: NTB Scanpix.
SØK HJELP: Ikke føl skam dersom dere må oppsøke hjelp fra en ekspert. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Sliter med lyst

Det andre store problemet Kjensli erfarer at par sliter med er lyst, spesielt når man har vært sammen lenge. Lysten dabber ofte av, og det er mange årsaker til det.

- Manglende potens er et problem for menn, men dette kan løses med viagralignende medikamenter som man bør oppsøke en lege for å få, eller en penisring som gjør mannen mer potent ved å holde ereksjonen oppe lenger.

Mange glemmer at det selvfølgelig går an å ha masse deilig sex og kos uten penetrering, men det virker ikke som om den tanken er moden for særlig menn, mener hun.

- Damer som mister gnisten, mister den ofte fordi sexen ikke er tilfredstillende eller er kjedelig. Går det for lang tid i mellom hver gang blir man mindre lystig også. Man mister kåtheten, rett og slett. Man blir ikke kåt av å sitte i sofaen med hvert sitt nettbrett mens man spiser potetgull.

Romantikken og sexlivet kommer ikke av seg selv. Det må dyrkes og prioriteres. Om dere sliter med å ha regelmessig sex kan det være lurt å rett og slett sette det opp i timeplanen mellom alle andre gjøremål.

- Du gleder deg jo til en hyttetur eller en tur ut med venner, så hvorfor skulle du ikke glede deg til sexytime med kjæresten?

Ikke nøl med å søke hjelp!

Husk også at det ikke er noe skam i å søke hjelp dersom sexlivet ikke er som dere ønsker. Vi oppsøker jo lege og psykolog om vi sliter med kroppen eller psyken, så hvorfor ikke gjøre det samme for sexlivet?

Siv Gamnes, som er sexolog, mener at den største tabben par ofte gjør er å utsette å søke hjelp.

- Da har ofte problemet vokst. Det er helt vanlig å være nervøse, og litt skamfulle, når man søker hjelp til sexlivet sitt, men det er veldig viktig å bite seg i dette og gjøre det likevel. Grip tak i det tidlig, da er det mye lettere å løse det.

LES OGSÅ: Sextabber: - Gjør du disse tingene i sengen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer