Sjalusi:

Forskning viser at sjalusi er arvelig

... og at disse tre egenskapene går igjen hos personer som føler på mye sjalusi.

EN VOND FØLELSE: Det er stor forskjell på hvor sjalu vi er, og noen opplever å bli sjalu oftere og i større grad enn andre. FOTO: NTB
EN VOND FØLELSE: Det er stor forskjell på hvor sjalu vi er, og noen opplever å bli sjalu oftere og i større grad enn andre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har vel alle kjent på den ubehagelige følelsen av sjalusi. Ofte kan den dukke opp uventet og uønsket, for eksempel hvis noen åpenlyst viser interesse for han du har et godt øye til, eller du føler at kjæresten din gir noen andre litt vel mye oppmerksomhet.

Sjalusi er en helt normal følelse, og handler rett og slett om en redsel for å miste noen du er glad i og setter pris på. Likevel er det stor forskjell på hvor sjalu vi er, og noen opplever å bli sjalu oftere og i større grad enn andre. I slike tilfeller kan det bli en stor utfordring for både den som føler på sjalusien og for partneren deres.

Men hva er grunnen til at noen er mer sjalu enn andre? Forskning på tvillinger viser at sjalusi er rundt 30 prosent arvelig, mens resten forklares av ikke-arvelige faktorer.

Dette viser studien

Studien brukte et utvalg av 5660 finske tvillinger og deres søsken, og undersøkte de genetiske og miljømessige årsakene til sjalusi. Forskerne oppdaget at det er en delvis arvelig egenskap, skriver Psychology today.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer