Ny studie:

Første date: Tegnene du kan se etter 2 minutter

Stikkord: Svette, smiling og fikling!

SYNKRONISERT: Like bevegelser - som nikking og smiling - er noen av tegnene på at første date er vellykket, viser studie. FOTO: NTB
SYNKRONISERT: Like bevegelser - som nikking og smiling - er noen av tegnene på at første date er vellykket, viser studie. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Dating kan føre med seg en rekke utfordringer, og KK har tidligere skrevet om alle fellene vi kan støte på.

Kanskje har du gått på noen Tinder-smeller, men endelig har du funnet en som virker skikkelig bra. Men nå venter neste «utfordring»: første date.

Nå melder kanskje nervene seg, og tankene løper løpsk under daten - er han eller hun like interessert i deg? Er han ikke litt for stille? Kjeder han seg?

Det finnes faktisk flere fysiske tegn på at daten går skikkelig bra - og disse tegnene kan du se allerede etter de to første minuttene!

Det mener i hvert fall forskere ved Hebrew University of Jerusalem, som har gjort en undersøkelse på nettopp dette.

Slik foregikk studien

16 menn og 16 kvinner, som alle var studenter og interessert i et romantisk forhold, deltok i studien. Forskerne blandet og matchet de ulike deltakerne i totalt 46 fem-minutters dater, og målte atferden og svetteaktiviteten deres. Etter hver date skulle deltakerne fortelle forskerne om de var romantisk eller seksuelt tiltrukket av personen de nettopp hadde møtt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer