Ny forskning:

Fremtidens nettdating vil bli mindre overfladisk

Gode nyheter til deg som leter etter kjærligheten.

TRENGER FLERE DATINGAPPER: Det er et økende behov for datingapper som gir en mindre overfladisk opplevelse, for personer som leter etter ekte kjærlighet. FOTO: NTB
TRENGER FLERE DATINGAPPER: Det er et økende behov for datingapper som gir en mindre overfladisk opplevelse, for personer som leter etter ekte kjærlighet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle som har brukt datingapper og datingnettsteder vet hvor overfladisk det kan være. Vi skal dømme og vurdere andre basert på noen få bilder og en kort tekst, og så vurdere om vi er interessert i å møte eller date personen. Mye handler om utseende, kropp og førsteinntrykk.

De fleste datingapper tvinger oss til å ta en avgjørelse basert på et par bilder, og selv om det kan fungere greit for tilfeldig sex, fungerer det dårlig for å vurdere om dere passer sammen i et forhold.

Mange bruker apper som Tinder og Happn for å treffe tilfeldige sexpartnere, mens andre leter etter vennskap eller seriøse forhold. Spekteret er stort, og det kan derfor være utfordrende å finne noen som leter etter nøyaktig det samme som deg.

Men det finnes håp! Nå viser ny forskning at fremtidens nettdating mest sannsynlig blir mindre overfladisk, fordi nettdatingen er i endring.

Se for deg at du bruker en datingapp hvor alle bildene er uskarpe, og du må ha flere meningsfulle samtaler med potensielle partnere før du får se et ordentlig bilde av dem. Eller se for deg at du har uskarpe videodater, der du får kjenne på kjemien og flyten i samtalen uten at utseendet ditt eller utseendet til daten din er en faktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer