Sex Utendørs

Frister det å ha sex i det fri i sommer?

Det kan koste deg dyrt!

SEX UTENDØRS: Mange drømmer om sex i det fri, men har dere planer om å gjennomføre det gjelder det å finne et godt gjemmested.
SEX UTENDØRS: Mange drømmer om sex i det fri, men har dere planer om å gjennomføre det gjelder det å finne et godt gjemmested. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sex i det fri står på ønskelista til mange - faktisk er det å ha sex på et offentlig sted på nordmenns topp 10-liste over seksuelle fantasier.

- Offentlig sex er på både kvinner og menns topp ti liste over fantasier de ønsker å gjennomføre. Spenningen som ligger i det å kunne bli oppdaget tenner. Høyt på listen for begge er utendørs i en skog, eng, strand, balkong, båtdekk eller i bilen, på jobb eller i en heis, har Maria K. Ebbestad, redaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet tidligere fortalt

Og nå som det begynner å bli ordentlig varmt i landet er det helt sikkert noen par som kommer til å prøve seg. Hvis du og partneren har planer om å være litt frekke i det fri sammen, bør dere imidlertid være oppmerksom på at det kan bli dyrt dersom dere blir tatt på fersken.

LES OGSÅ: Så mange onanerer på jobb

Kan koste dere 7000 kroner

- Vi har nok ingen fast takst på det – så mange saker av den karakteren har vi ikke, men vi har bestemmelser på ordensforstyrrelse der boten ligger på mellom 7 og 11 000 kroner, forteller politiinspektør i Oslo Politidistrikt, Jostein Bakke. 

Saken vil imidlertid vurderes i hvert tilfelle. Har dere gått inn for å bli sett stiller det seg annerledes enn om dere har trodd dere var alene. 

- Men det er jo ikke ulovlig å ha sex, det kommer jo an på om man plager noen eller ikke. 

- Det vil være paragraf 298; Seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke, som vil være aktuell, og da kan du straffes med en bot på 7000 kroner, kanskje 6000 om du vedtar boten på stedet. Men vi vil gjøre en konkret vurdering på hvor subjektivt klandre verdig det er. Dyttes dette på noen som ikke ønsker det, så er det noe loven skal beskytte mot.

Har dere derimot feilvurdert litt, og trodd dere var helt alene ute i det fri, kan dere være heldige og slippe unna med å bli bedt om å avbryte hyrdestunden og flytte dere. 

Hvor mange saker av akkurat denne karakteren som er anmeldt er det vanskelig å si noe om, men i fjor hadde Oslo politidistrikt (før politidistriket også inkluderte Oslo og Bærum) 70 saker som gikk på lovbestemmelsen om seksuelt krenkende karakter. Paragrafen inkluderer imidlertid mye mer enn offentlige hyrdestunder, som for eksempel blotting. 

LES OGSÅ: Har du rare sexdrømmer

Mellom 4000 og 7000 i nord

Heller ikke i nord er utendørssex noe problem, ifølge Elin Nordgård Strand, som er politiadvokat i Troms politidistrikt. 

- Nei, vi har hatt noen få tilfeller, der noen har vært overstadig beruset, men vi har ikke noe problem med slike saker. 

Er dere av dem som prøver dere risikerer dere imidlertid en klekkelig bot også her. 

- Det vil være en konkret vurdering fra tilfelle til tilfelle, men den ligger på fra 7000 og oppover. 

Drar vi fra Troms og bittelitt lenger sør igjen kan du sitte igjen med en litt lavere, dog stadig ganske kjip, bot, avhengig av hvor alvorlig politiet finner hendelsen. Blir du bøtelagt starter boten på 4000 kroner, kan påtaleleder ved Politihuset i Trondheim, Per Morten Brobakke fortelle.

- Men så kommer andre vurderinger inn i bildet. Det vurderes mer alvorlig dersom for eksempel barn er vitne til den seksuelle aktiviteten, eller dersom det dreier seg om gjentagelse.

LES OGSÅ: 1 av 10 har hatt sex på et offentlig toalett

Ikke et vanlig problem i Norge 

Det kan imidlertid se ut til at nordmenn flest lar det bli med fantasien, eller eventuelt gjemmer seg godt. I ingen av politidistriktene opplever de offentlig sex som noe problem.

Drar vi vestover kan politimester i Møre og Romsdal, Ingar Bøen fortelle at han aldri har vært borte i en slik sak. 

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt en eneste sak knyttet til det å ha sex på offentlig sted. Det betyr at vi ikke anser dette for å være noe stort problem her hos oss, sier han.  

- Vårt utgangspunkt er imidlertid at lovgiver har fastslått at det er straffbart. Straffereaksjonen vil i de fleste tilfeller være bøter. Hvor store bøtene skal være, må bero på en spesifikk vurdering av den konkrete sak, sier Bøen.

Synes dere bøtene i Norge virker høye, er det imidlertid ingenting mot andre land, noe det kan være greit å ha med seg i ferien. 

- Avhengig av hvor du befinner deg i verden, er det ganske sannsynlig at du bryter en lov ved å ha sex ute og offentlig, har Maria Ebberstad tidligere fortalt. 

I Dubai ble for eksempel et britisk par dømt til tre års fengsel for å ha hatt sex på stranden! 

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex? 

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer