Frykt for å bli forlatt:

- Frykten for å bli forlatt kan bli så stor at man øker sjansen for nettopp det man prøver å unngå

Derfor er vi ofte redd for at kjæresten skal forlate oss.

FRYKT FOR Å BLI FORLATT: Mange kjenner på frykten for å bli forlatt av kjæresten. FOTO: NTB Scanpix
FRYKT FOR Å BLI FORLATT: Mange kjenner på frykten for å bli forlatt av kjæresten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kjenner du noen ganger på frykten for at kjæresten din skal gå fra deg? Du er slett ikke den eneste. Men det er faktisk ikke alle som er helt bevisst på at de lever med en slik frykt i seg – likevel kommer det til uttrykk i måten man oppfører seg i forholdet.

Angsten for å bli forlatt kan komme til uttrykk på ulike måter; noen kan bli urimelig sjalu og kontrollerende, der de prøver å enten overvåke eller kontrollere hvor partneren er, mens andre kan bli «needy» og klengete og trenger stadig bekreftelse. Dette kan bli veldig slitsomt på sikt.

– Det kan også vise seg i form av at man tolker situasjoner som egentlig er nøytrale som langt mer negative enn det de egentlig er, fordi usikkerheten blir et slags «filter» som man leser situasjoner gjennom. Da kan man fort ende opp med å tro at partneren ikke er glad i en, selv om partneren overhodet ikke har vært inne på slike dystre tanker engang, sier Lillian Rydning, psykolog og forfatter av boken «Sex gode grunner», til KK.

For eksempel kan et manglende svar på SMS bli tolket som at partneren er i gang med å forlate en, mens partneren egentlig kanskje bare hadde glemt av meldingen eller vært for opptatt med å svare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer