Dating:

«Gatsbying» er den nye, store datingtrenden

- Mange bruker det litt som en salgsannonse, og prøver å danne et så bra bilde av seg selv som mulig.

DATING: Har du hørt om «Gatsbying»? FOTO: NTB scanpix
DATING: Har du hørt om «Gatsbying»? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Dagens datingkultur kan være utfordrende, og mange opplever mislykkede Tinder-dater, blandede signaler og trender som «ghosting» (når du bli dumpet uten å få beskjed), «submarining» (når personen plutselig kontakter deg igjen), «sneating» (når noen går på date bare for å et gratis måltid) og «orbiting» (når daten slutter å kontakte deg, men fremdeles liker bildene dine i sosiale medier).

Som om ikke det var nok, finnes det potensielt hundrevis av konkurrenter på ulike datingapper og nettsteder når du endelig møter en person som du liker. For noen kan det føles umulig å få den fulle oppmerksomhet til den de er betatt av, og det er her den nye trenden «gatsbying» gjør seg gjeldende.

«Gatsbying» handler rett og slett om at du oppdaterer sosiale medier og legger ut fine bilder av deg selv, skryter av den gode maten du har laget eller alt det spennende som skjer i livet ditt, kun for at crushet ditt skal se hvor bra du er.

Instagram, Snapstory og Facebook-profilen din fylles plutselig av flatterende selfies, morsomme fester og snikskryt. Høres det kjent ut?

- Mange bruker sosiale medier litt som en salgsannonse, og prøver å danne et så bra bilde av seg selv som mulig. De vil på en måte selge den komplette pakken av seg selv, ved å vise hvor flott livet deres er. Målet er jo at den de er interessert i skal bli interessert tilbake, sier Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer