Lykkelig i forholdet:

Genene dine kan ha æren for at du er lykkelig gift

Kan avgjøre om du forblir lykkelig i parforholdet.

TILFREDS: En studie viser at dersom du eller partneren din har en bestemt genvariant, øker sannsynligheten for at dere er tilfredse i forholdet. FOTO: NTB
TILFREDS: En studie viser at dersom du eller partneren din har en bestemt genvariant, øker sannsynligheten for at dere er tilfredse i forholdet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle mennesker er forskjellige og vi har ulike forventninger og tanker om hvordan vi ønsker å leve livet. Noen drømmer om ekteskap, barn og hus, mens andre drømmer om frihet og tid til å reise og utforske verden. Felles for de fleste er likevel at vi ønsker gode og trygge relasjoner til andre.

Så hva er det egentlig som gjør at noen gifter seg og forblir lykkelige i år etter år, mens andre opplever samlivsbrudd?

En studie viser at dersom du eller partneren din har en bestemt genvariant, øker sannsynligheten for at dere er tilfredse i forholdet.

Forskere ved Yale School of Public Health testet 178 ektepar for en bestemt genvariant og spurte hvor tilfredse og trygge de var i ekteskapet. Resultatet viser at de som hadde genvarianten GG, var mer fornøyd og lykkelig i parforholdet enn par uten den genvarianten.

- Det overrasker meg ikke at gener kan styre hvor lykkelige vi er i et parforhold. Vi mennesker er født som delvis monogame på grunn av kjærlighetshormonet oxytocin, som er det som gjør at vi knytter oss til andre og binder oss til mennesker vi får kjærlighet fra, forteller Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer