Ghosting:

- Ghosting er potensielt en av de slemmeste måtene du kan dumpe noen på

Respektløst og ofte en dårlig taktikk, mener ekspertene.

GHOSTING: Flere velger å rett og slett fordufte heller enn å fortelle daten at det ikke var full klaff. Det er imidlertid ikke en veldig greit eller smart måte å gjøre det på. FOTO: NTB Scanpix
GHOSTING: Flere velger å rett og slett fordufte heller enn å fortelle daten at det ikke var full klaff. Det er imidlertid ikke en veldig greit eller smart måte å gjøre det på. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du blitt ghostet? Det er nok ikke veldig uvanlig, men det føles jo helt forferdelig ut å bare bli kuttet ut uten noen forklaring. Dessuten er det sannsynligvis ikke kjempesunt for den som ghoster heller.

Ghosting er et relativt nytt begrep, men et ganske vanlig fenomen, der daten din altså dumper deg ved å rett og slett slutte å ta kontakt eller svare på henvendelser fra deg.

- Begrepet ghosting har nok kommet sammen med den datingkulturen vi har i Norge nå – og den kulturen kom jo sammen med Internett-datingen, mener gestalterapeut Bianca Schmidt.

LES OGSÅ: Slik kommer du deg over eksen

Kan bli hekta

For vi dater mer, og vi dater ofte mennesker vi aldri har møtt tidligere. Da igjen er det kanskje lettere å velge å bare forsvinne stille igjen etterpå. Men det er sjeldent noe særlig for den som blir ghostet.

- Ghosting er potensielt en av de slemmeste måtene å dumpe noen på, sier Schmidt.

- Når noen bare forsvinner så kan du bli sittende igjen med mange spørsmål – er han syk, vil han ikke mer, har det skjedd noe? Du kan bli sittende fast i en kvern av tanker om hva som skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer