Sex-tabber:

Gjør du disse tingene i sengen?

- Det blir ikke bedre enn du gjør det til selv, påpeker sexinspirator

SEX-TABBER: Noen tabber i sengen kan robbe deg for nytelse. FOTO: NTB Scanpix
SEX-TABBER: Noen tabber i sengen kan robbe deg for nytelse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Synes du at sexlivet er litt kjedelig, får du aldri orgasme eller har du sjeldent lyst er det få andre som kan gjøre noe med det enn deg selv.

- Det blir så og si aldri bedre enn hva man gjør det til selv, så synes du sexlivet ditt - enten du er singel eller har en partner - er litt kjedelig og utilfredsstillende, så får du by på deg selv, sier Cecilie Kjensli, som er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, samt forfatter av boken «Sex fra Ah til Åh».

LES OGSÅ: Slik kan du gå fram dersom du ønsker røffere sex

Lyst gir lyst

Kjensli påpeker at om dere har lite sex vil også lysten kunne gå i dvale. Derfor vil også jevnlig onanering hjelpe om du kjenner at lysten er litt laber. En annen god ting ved å onanere jevnlig er at du blir kjent med kroppen din og hva som fungerer for at du skal oppnå orgasme.

- Den største grunnen til at damer ikke er fornøyd på soverommet eller hvor «sexinga» foregår, er at orgasmen uteblir. Man må ikke få orgasme hver gang, men da bør det i det minste være opp til en selv å velge om man orker å gå hele veien. Får du det alene, så vet du jo hva som skal til, sier Kjensli.

Hun påpeker også at det er null poeng i å skamme seg over det om du må onanere mens dere har sex, for det er tross alt minimalt med sjanse for at du er en av de som kan komme uten at klitoris får være med. De aller færreste kvinner får orgasme kun ved penetrering.

SEXINSPIRATOR: Cecilie Kjensli har blant annet skrevet boken «Sex fra Ah til Åh».
SEXINSPIRATOR: Cecilie Kjensli har blant annet skrevet boken «Sex fra Ah til Åh». Vis mer

LES OGSÅ: Har du hørt om disse sex-allergiene?

Lær deg å legge bort hverdagstanker

Noe som helt klart kan sette en god demper på stemningen er når hodet er et helt annet sted enn der det skal være - under lakenene.

- En del kvinner tenker på helt andre ting på soverommet. De tenker på praktiske ting, alt som skal fikses, dagliglivet og hvem som skal hente ungene, sier sexolog Ulla Aasland.

Og da blir det selvsagt vanskelig å nyte det som skjer her og nå. Hennes råd er å øve seg på å legge bort tanker om klesvask og jobbmøter, og tenke på sex når det er tid for sex. Jobb med seksuelle fantasier og lær deg til å tenke seksuelle tanker.

- Da må man bare øve seg, og det er det viktig å gjøre. Det er mye praktisk å tenke på og mye som skal gjøres i løpet av dagen, men når du er i et forhold, så er det veldig viktig med nærhet, sier hun.

LES OGSÅ: Stresser du deg syk i julestria?

Nei, han ser ikke den valken

For noen kvinner blir også utseendefokus en stor greie i senga. Man vil jo gjerne se litt heit ut, men ofte er kvinnens fokus helt andre steder enn mannens.

Kjensli forteller at utseendefokus i senga kan bli et stort problem for noen, men påpeker at det viktigste under akten ikke er hvordan du ser ut men at du er helt tilstede.

- Klager typen så kan du høre om det er noe i det, eller om du kanskje bør bytte ham ut, men når dere først ligger der nakne i sammen og det er tid for sexytime, så skal du gi jernet og ikke henge deg opp i detaljer. Det er ikke utseende på kroppen som gjør deg deilig i senga, men innlevelsen og det at du viser at du nyter som er greia.

SEXOLOG: Ulla Aasland påpeker at han sjeldent legger merke til de kroppslige «feilene» som du er opptatt av. FOTO: Hilde Brevig
SEXOLOG: Ulla Aasland påpeker at han sjeldent legger merke til de kroppslige «feilene» som du er opptatt av. FOTO: Hilde Brevig Vis mer

Også Aasland forteller at bekymringer for hvordan du ser ut mellom lakenene gjerne er totalt overflødig.

- Jeg hører veldig ofte at den ene har vært veldig bekymret for utseende, mens den andre parten ikke tenker på det i det hele tatt, sier hun, og påpeker at langt viktigere for ham eller henne er det å ha en partner som kan slappe av og nyte.

- Begge vil føle stress om den ene ikke kommer i stemning på grunn av dette, sier hun.

LES OGSÅ: Vil kjæresten din ha sex mye oftere enn deg?

Forteller du ham hva du vil?

Noe annet som er svært viktig for at begge skal ha det bra under sex er at dere vet hva dere kan gjøre for hverandre og hva som ikke fungerer. Alle er forskjellige, og det er helt umulig for ham å vite hvordan du liker det om du ikke forteller ham det.

- Det er superviktig. Jo lenger man er i et forhold, jo lettere er det, men dette bør man ta helt i starten, mener Aasland.

Han vil bare sette pris på at du sier ifra og veileder ham, og dere vil begge ha bedre sex når dere er åpne med hverandre.

- Det er jo nederlag deluxe for ham å ha holdt på i god tro, for å finne ut at det ikke var så bra for deg som han trodde. Ikke hold tilbake. Det er kjempeviktig at du snakker om dette og setter ord på det, påpeker Aasland.

Og da sier det seg kanskje selv at det å «fake» orgasme heller ikke er særlig lurt, og gjør hverken godt for deg eller for ham.

LES OGSÅ: Dette mener gutta om sex på første date

Knipeøvelser kan sprite opp sexlivet

Et annet råd, om du føler du ikke får helt nok ut av det er å gjøre knipeøvelser. Å trene bekkenbunnsmuskulaturen er viktig av mange grunner, og det kan altså blant annet gjøre sexlivet spenstigere og det kan hjelpe på sexlysten.

- Om du har problemer med å komme i kontakt med underlivet, kan knipeøvelser gjøre at du blir mer bevisst og det kan ha påvirkning på klitoris. Det kan gjøre at du opplever mer nytelse, og det kan hjelpe på egen lyst, sier Aasland.

LES OGSÅ: Fire rare ting som skjer med kroppen din under sex

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer