Dating På Nett

Glem kriteriene, på datingsider går vi for de som er «innafor»

- Jeg har aldri gått på fest med en smørbrødliste i baklomma over hva jeg ønsker i en mann, sier sexolog.

DATING: «Han skal være høy, mørk, suksessrik og god humor.» Hvis du dater på nettet så vil du glemme disse kravene ganske raskt. Foto: Shutterstock / nd3000
DATING: «Han skal være høy, mørk, suksessrik og god humor.» Hvis du dater på nettet så vil du glemme disse kravene ganske raskt. Foto: Shutterstock / nd3000 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyst på en kjæreste? Et one-night-stand? Eller kanskje bare en uskyldig flørt? Slapp av, det finnes en hel haug av dating-apper og nettsider for match-making, og på hver og en av disse finnes det hundrevis, om ikke tusenvis, av potensielle partnere.

Med et så stort utvalg burde det vel ikke være noe problem å finne en som har akkurat det du ser etter i en kjæreste – ja, for du har vel en liste med kriterier, ikke sant? 

LES OGSÅ: Dette gjør sosiale medier med selvbildet vår

Den lista kan du muligens bare kaste i søpla. En ny studie fra Queensland University of Technology viser nemlig at dating-apper har fått oss til å fire litt på kravene.

Forskerne brukte data fra RSVP som er Australias største datingnettside, med datingprofiler på over 41.000 personer i alderen 18 til 80, og fant ut at single ofte ignorerer sine sjekklister av kriterier og heller går for folk som har tilstrekkelig, akseptable kvaliteter. Ja, folk som er innafor, liksom.

– Vi må huske at datingsider skiller seg noe fra den virkelige verdenen. Disse profilene består bare av bilder og tekst, det er ikke noe levende. Så du vet egentlig ikke hvordan dette mennesket er i virkeligheten, du ser ikke om de har sjarm eller ikke, sier Bianca Schmidt, gestaltterapeut og sexolog, til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer