Gravid

- Graviditet under menstruasjon er ikke umulig

Tenkt på dette neste gang du dropper tampongen for å hoppe i halmen!

GRAVID UNDER MENSEN: Yes, ifølge ekspertene er det faktisk mulig. Foto: NTB Scanpix
GRAVID UNDER MENSEN: Yes, ifølge ekspertene er det faktisk mulig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det ofte er slik at det siste man som jente har lyst til å gjøre når man har mensen er å ha sex, hender det jo faktisk at vi lar oss rive med og at lystene noen ganger gjør at vi glemmer at «tante rød» (huff, for et teit uttrykk egentlig) er på besøk. (PSST: Hvis gutta hadde hatt mensen...)

Her om dagen var det en i redaksjonen som sa: visste du at man kan bli gravid hvis man har sex når man har mensen?! Og nei, undertegnede må ærlig innrømme at dét hadde hun aldri tenkt over at var mulig. 

Et kjapt Google-søk, kombinert av stikkordene «gravid», «mensen» og «sex», henviste til to tidligere KK.no-artikler som besvarer nettopp dette. For ifølge gynekolog og overlege Peer Høvik risikerer man nemlig å bli gravid dersom man har samleie under de siste dagene av menstruasjon. 

- Ja, det kan faktisk skje. Sædceller kan under normale forhold leve opptil én uke. Og hvis menstruasjonen har vart en uke, er det bare en uke til eggløsning når man er på slutten. Så under de siste dagene av menstruasjonen er det lurt å bruke beskyttelse, har han tidligere uttalt til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer