Utroskap:

Har du bestemt deg for å gi forholdet en ny sjanse?

- De parene som fortsetter forholdet og evner å tilgi hverandre, kan komme styrket ut av denne krisen.

UTROSKAP: Utroskap er forferdelig, men et parforhold kan komme styrket ut av en slik krise. FOTO: NTB Scanpix
UTROSKAP: Utroskap er forferdelig, men et parforhold kan komme styrket ut av en slik krise. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det kan føles som hele verden raser sammen. Det gjør fysisk vondt i hjertet. Hvordan kan den du elsker, og som sier han elsker deg, gjøre noe slikt mot deg?

– Det å oppleve utroskap kan være en stor utfordring for forholdet. Et parforhold handler om tillit og denne tilliten er brutt. Dette setter følelsene i sving, og kan medføre en livskrise som man ikke kan overse eller la være å ta innover seg, sier Bente Müller, som er jordmor, sexologisk rådgiver og parterapeut hos Samlivshjelp.no, til KK.no.

Den som har blitt bedratt må nå ta et valg; å gå ut av forholdet eller bli og gi det en ny sjanse? Venninnene dine vil kanskje råde deg til å gå, men det er ikke sikkert at det føles riktig for deg. For utroskap trenger ikke bety at forholdet er dødsdømt, mener Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel, og skriver om par- og samliv på Trinehuseby.no.

– Når den man trengte å stole mest på i hele verden, bidro til den største utryggheten man kunne oppleve, setter det varige spor. Bilder har festet seg til netthinnen, handlinger vil ikke bli glemt. Men man kan tilgi og man kan reparere. Par som er oppriktig glad i hverandre og villige til å kjempe sammen, kan oppleve å få en sterkere tilknytning, sier hun til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer