Første Date

Har du en blind date denne uken?

Her er triksene som gjør det første møtet MYE mindre kleint.

FØRSTE DATE: Den første daten kan være ganske klein. Heldigvis finnes det noen gode råd du kan ta med deg på daten.  Foto: Shutterstock / Ditty_about_summer
FØRSTE DATE: Den første daten kan være ganske klein. Heldigvis finnes det noen gode råd du kan ta med deg på daten. Foto: Shutterstock / Ditty_about_summer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dating er ikke for amatører, og spesielt kan den første daten by på en god del utfordringer. For uansett hvor lave skuldre du har i forkant av møtet, er det ikke til å komme unna at kleinheten vil slå ned i deg som lyn fra klar himmel i det du hilser på personen du skal tilbringe de neste timene med. 

Heldigvis finnes det noen gode råd du kan ha i bakholdet! 

LES OGSÅ: - Det verste du kan gjøre etter en date

Ikke uvanlig å synes at det er litt kleint 

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, forteller at det ofte kan føles kleint når man møter noen på date for første gang. 

- Og det spesielt hvis det er en blind date med en man aldri har møtt før. Da er det ganske naturlig å være litt smånervøs med tanke på målet for daten. Man har gjerne noen forhåpninger og forventninger til den man møter, og ønsker at vedkommende skal innfri - det merkes raskt hvorvidt det er noen kjemi eller om det bare er helt feil.

- En annen ting mange synes kan være litt blottleggende, er at det er så åpenlyst at man «er på jakt etter» en kjæreste. Men samtidig vet man jo innerst inne at daten mest sannsynlig er ute etter akkurat det samme, så egentlig burde det ikke føles så klent, sier hun. 

LES OGSÅ: Ikke gjør denne date-feilen

Innrøm at du er litt nervøs 

Hva kan man gjøre dersom man er skikkelig nervøs eller utilpass i det man setter seg ned med daten? 

- Et tips for å løsne litt på stemningen, er å innrømme at du faktisk er litt nervøs. Du kan for eksempel fortelle at du har sett frem til daten, og er litt spent på hvordan det vil gå.  

- Dersom du er helt ny i «gamet» er det ikke noe galt i å fortelle det også. Det er like greit å være ærlig om det og ikke late som om du er verdensmester dersom det ikke er tilfelle. Det blir raskt gjennomskuet dersom du later som, og det kan være ganske så pinlig. 

Videre forteller Jensen at det kan være viktig å skru ned forventningene dine i forkant av daten. 

- La vedkommende fremstå som seg selv uten at du allerede har satt han i boks, eller gitt han noen egenskaper du ønsker. Da blir det vanskelig hvis dette ikke innfris, og skuffelsen deretter. Møt opp med blanke ark og ta daten som den kommer.   

- Ellers hadde jeg vært nysgjerrig på hvordan han ser ut. helt ærlig hadde jeg nok sjekket ut Facebook-profilen hans på forhånd. Det er jo kjekt å vite hvem man skal se etter i lokalet, sier hun. 

LES OGSÅ: Så lang bør første date være

Hvis dere ikke passer sammen 

Men som vi alle vet er det ikke nødvendigvis slik at det alltid klaffer. Da er det fint å vite hvordan man kan avslutte daten på en høflig måte. 

- Det er jo slik at kjemien ikke alltid er på plass. Dersom det rett og slett føles ubehagelig tidlig, anbefaler jeg deg å tenke over hva du bestiller. Ikke bestill mat, kanskje kun en drikke. Jeg synes alltid det er best å være ærlig, så si det på en måte at det var hyggelig å møtes, men at du nok ikke er i interessert i å møtes igjen. 

Videre forteller Jensen at det går selvsagt an å snike seg unna ved å si at du for eksempel har glemt tiden, har en annen avtale eller en syk venninne. 

- Ulempen med dette er jo at vedkommende kanskje oppfatter daten som super og vil uten tvil kontakte deg igjen. Da må du avvise vedkommende på et senere tidspunkt. 

- Dersom vedkommende ikke er kjærestemateriale, men veldig hyggelig for det, er det jo bare å kose seg på daten. Men det er imidlertid greit å være tydelig på sluttet og si at det var hyggelig, men at det ikke blir en date nummer to, sier Jensen.  

Tidligere har vi skrevet at det imidlertid kan være lurt å gi daten mer enn én sjanse, da mange er nervøse og trenger et nytt forsøk for å rette opp førsteinntrykket. Dette kan du lese mer om her! 

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem til nye lesere. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer