Vagina

Har du fått en allergisk reaksjon nedentil etter sex?

Ifølge eksperten kan det skyldes kondomet dere har brukt.

HERPES OG KJØNNSVORTER: Det er mer vanlig enn vi tror at kvinner har herpes eller kjønnsvorter i underlivet ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / George Rudy
HERPES OG KJØNNSVORTER: Det er mer vanlig enn vi tror at kvinner har herpes eller kjønnsvorter i underlivet ifølge ekspertene. Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss er nok mer opptatt av hvordan huden i ansiktet vårt ser ut etter sex enn huden der nede gjør - han har tross alt ikke mascara i gnidd utover, bustete øyenbryn og skjolder!

Men huden der nede er faktisk ganske sensitiv, spesielt etter og under sex, noe som ofte - og lettere enn andre steder på kroppen - fører til diverse plagsomme problemer som krever mer enn bare sminkefjerner og en børste å fikse.

Vi har tatt en prat med ekspertene om hvilke problemer det er vanlig at kvinner opplever nedentil grunnet sex, hvorfor de oppstår, hva man kan gjøre for å unngå dem og hva man skal gjøre dersom uhellet allerede er ute.

LES OGSÅ: Slik holder du underlivet ditt friskt

- Det er langt fra uvanlig at kvinner opplever diverse plager i underlivet etter sex, noen ganger til og med uten å merke det. Skjeden prøver å beskytte seg mot noe den tror er farlig, noe som kan føre til plager, forteller Sissel Rostøl Bakken, psykiatrisk sykepleier ved sex og samfunn til KK.no og legger til: 

- Se og kjenn etter endringer. Dersom du merker at noe ikke er som det pleier eller du ofte har vondt under og etter sex, kan det være et tegn på at noe ikke er helt som det skal i skjeden. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer