Sex og samliv

Har du hørt om A-punktet?

Vanskeligere å finne enn G-punktet, men enklere å stimulere, sier ekspert.

FORTJENER OPPMERKSOMHET: A-punktet er et punkt som ikke er like kjent for hvermansen, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet! Foto: NTB Scanpix
FORTJENER OPPMERKSOMHET: A-punktet er et punkt som ikke er like kjent for hvermansen, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

G-punktet har du nok hørt om, og kanskje lett etter flere ganger, i jakten på den gode følelsen. Også C-punktet har fått mer og mer omtale med tiden. C-punktet er enkelt forklart et punkt helt innerst i vaginaen, ytterst på livmorhalstappen.

Det som derimot ikke er et like kjent begrep på folkemunne, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet, er A-punktet. Det er nemlig et punkt som er ekstremt følsomt for berøring og sitter i samme område som produksjonen av skjedesekret foregår.

Dette er altså et punkt som vil gjøre en kvinne både våt og kåt under hyrdestunden, ifølge sexologstudent og presseansvarlig i nytelse.no, Maria Ebbestad.

- A-punktet sitter langt opp i skjeden, på den fremre skjedeveggen. Punktet blir også kalt «deep spot», noe som sier litt om hvor dypt det faktisk sitter, sier hun til KK.

Dypt inn

Både A-punktet og G-punktet er en del av et nervenettverk som er knyttet til klitorisorganet. Stimulering av A-punktet egner seg spesielt godt til forspill. Mange kvinner produserer lite fuktighet, og da vil stimulering av A-punktet øke denne produksjonen betraktelig.

- Dessuten tror jeg det vil gi henne en orgasme hun sjeldent har kjent maken til!, sier Ebbestad ivrig.

- Så, hvordan stimulerer man A-punktet?

- A-punktet er vanskeligere å finne, men lettere å stimulere enn G-punktet. Man kan fint finne og stimulere det med fingrene, helst med hjelp av en partner - men heller ikke da er det så lett! Punktet sitter veldig dypt, litt dypere enn G-punktet, og rett i nærheten av livmormunnen - som kan være svært smertefullt å fikle for mye med. Den aller letteste og beste måten å finne frem på er med riktig sexleketøy som er så smalt at det trenger langt nok inn.

Ebbestad trekker frem at man også kan stimulere A-punktet under samleie, men da bør fokus ligge på å trenge langt inn. Ebbestad anbefaler da misjonærstilling og doggystyle som de «beste» for å oppnå akkurat dette.

- Misjonærstillingen hvor hun plasserer beina på hans skuldre er en stilling hvor muligheten for å treffe A-punktet er til stede. Også stillingen hvor han står på gulvet med den ene foten i sengen fungerer fint - da kommer man ofte dypere inn enn vanlig.

ORGASME: Eksperten anbefaler alle å prøve å oppnå A-punktsorgasme. FOTO: NTB Scanpix
ORGASME: Eksperten anbefaler alle å prøve å oppnå A-punktsorgasme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Du føler det

Sexolog og parterapeut Tone Haldorsen sier til KK at for å finne A-punktet, er det beste å finne G-punktet først, for så å fortsette litt videre oppover.

- Man merker det på at man treffer et punkt som gir ekstra nytelse, og man blir ekstra våt. G-punktet kjennetegnes ved at man kan få en «tissefølelse» når det treffes, mens A-punktet merkes mer med hvordan man føler det, sier Haldorsen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer