Sex og samliv

Har du hørt om A-punktet?

Vanskeligere å finne enn G-punktet, men enklere å stimulere, sier ekspert.

FORTJENER OPPMERKSOMHET: A-punktet er et punkt som ikke er like kjent for hvermansen, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet! Foto: NTB Scanpix
FORTJENER OPPMERKSOMHET: A-punktet er et punkt som ikke er like kjent for hvermansen, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

G-punktet har du nok hørt om, og kanskje lett etter flere ganger, i jakten på den gode følelsen. Også C-punktet har fått mer og mer omtale med tiden. C-punktet er enkelt forklart et punkt helt innerst i vaginaen, ytterst på livmorhalstappen.

Det som derimot ikke er et like kjent begrep på folkemunne, men som fortjener vel så mye oppmerksomhet, er A-punktet. Det er nemlig et punkt som er ekstremt følsomt for berøring og sitter i samme område som produksjonen av skjedesekret foregår.

Dette er altså et punkt som vil gjøre en kvinne både våt og kåt under hyrdestunden, ifølge sexologstudent og presseansvarlig i nytelse.no, Maria Ebbestad.

- A-punktet sitter langt opp i skjeden, på den fremre skjedeveggen. Punktet blir også kalt «deep spot», noe som sier litt om hvor dypt det faktisk sitter, sier hun til KK.

Dypt inn

Både A-punktet og G-punktet er en del av et nervenettverk som er knyttet til klitorisorganet. Stimulering av A-punktet egner seg spesielt godt til forspill. Mange kvinner produserer lite fuktighet, og da vil stimulering av A-punktet øke denne produksjonen betraktelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer