Seksualitet:

Har du hørt om alloseksualitet?

Det er et viktig begrep å kjenne til.

SEXLYST: - Alloseksualitet er uavhengig av kjønnsidentitet og uttrykk, og du kan for eksempel være alloseksuell og heterofil, homofil, bifil osv, sier eksperten.
SEXLYST: - Alloseksualitet er uavhengig av kjønnsidentitet og uttrykk, og du kan for eksempel være alloseksuell og heterofil, homofil, bifil osv, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Det finnes utallige seksuelle legninger og identiteter, og det kan virke som det stadig dukker opp flere og flere. LGBTQ+ står for lesbisk, homofil, bifil og trans, «queer« (eller noen ganger spørrende) og plusstegnet symboliserer alt annet.

Alle skal selvfølgelig få elske og like den de vil, og det er flott at vi som har behov for det kan finne et begrep som vi føler passer til våre preferanser og følelser. Men hvis du sliter med å holde styr på og huske definisjonen på alle de ulike seksuelle legningene og identitenene som finnes, så er du definitivt ikke alene.

KK har den siste tiden skrevet om flere seksuelle legninger som mange ikke har hørt om før, som for eksempel autoseksualitet (som betyr å tenne på seg selv) og androseksualitet (som betyr å tenne på det mannlige).

I tillegg finnes det en seksuell legning som heter alloseksualitet. Hva betyr det og hvorfor er det så viktig for noen?

Handler om seksuell lyst

- Alloseksualitet er et begrep som mange ikke har hørt om, og jeg hørte selv om det første gang for bare noen år siden. En pasient fortalte meg at hun gikk fra å være aseksuell til demiseksuell, men at hun ikke kom til å bli alloseksuell. Jeg lurte på hva det betydde, men den gang fant jeg ingen definisjon i «store medisinske leksikon».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer