Seksuell legning:

Har du hørt om autoseksualitet?

- Det viktigste er å føle seg komfortabel og nyte det, sier sexologen.

FØLER LYST: - Autoseksualitet er et begrep som betyr at du tenner på deg selv, eller at du blir opphisset av deg selv.
FØLER LYST: - Autoseksualitet er et begrep som betyr at du tenner på deg selv, eller at du blir opphisset av deg selv. Vis mer
Publisert

Vi har alle ulike seksuelle preferanser og ønsker. Noen liker å ha sex med samme, motsatt eller alle kjønn, noen tenner kun på personer de har sterke følelser for, mens andre tenner på å ha sex med fremmede. Noen tenner ikke seksuelt i det hele tatt, mens andre tenner seksuelt på seg selv, og det er det som blir kalt autoseksualitet.

Vi har vel alle dager hvor vi føler at vi ser bra ut. Håret henger perfekt, sminken sitter fint, du tar på deg sexy undertøy og føler deg rett og slett fin. Men hvis du blir seksuelt opphisset av ditt eget speilbilde, eller ikke trenger å tenke på noen andre enn deg selv for å bli opphisset, kan det hende at du er autoseksuell.

- Autoseksualitet er et begrep som betyr at du tenner på deg selv, eller at du blir opphisset av deg selv. Det kan være noen som kun blir opphisset av seg selv og som ikke kjenner seksuell tiltrekning til andre, eller det kan være noen som både tenner på seg selv og på andre, forklarer sexolog Siv Gamnes til KK.

Sexologen sier at å onanere er en autoseksuell handling, fordi du har sex med deg selv.

- Når du onanerer alene og tilfredsstiller deg selv seksuelt, så kan du egentlig kalle det for en autoseksuell handling. Da kan du kjenne på opphisselsen, retter den mot deg selv og har sex med deg selv, sier Gamnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer