Har du hørt om C-punktet? Nei, det er ikke det samme som G-punktet

Kan gi deg en myk og langvarig orgasme.

C-PUNKT: Det antas at kun 25 prosent av damer kommer ved inn- og ut sex. Men har du hørt om C-punktet? FOTO: NTB Scanpix
C-PUNKT: Det antas at kun 25 prosent av damer kommer ved inn- og ut sex. Men har du hørt om C-punktet? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinners orgasme er et mysterium, og det antas at kun 25 prosent av damer kommer ved inn- og ut sex.

I jakten på den gode følelsen har de fleste oppdaget både klitoris og G-punktet, og mange opplever også nytelse ved berøring blant annet på brystene eller ved penetrering i endetarmen.

De færreste har derimot hørt om C-punktet, som står for Cervix-punktet. Det er enkelt forklart et punkt helt innerst i vaginaen, ytterst på livmorhalstappen. Stimulering av C-punktet kan føre til at kvinner får orgasme, og mange har nok opplevd det uten å være klar over det.

- Det er nok mange som ikke vet om det, men som finner ut av det hvis de prøver seg frem. Veldig ofte oppleves C-punktorgasme som en roligere og mykere orgasme. Det er ikke sånn at alle muskler er i spenning på en gang, og den varer ofte lenger, forklarer Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret.

Nytter ikke med inn- og ut sex

For de fleste kvinner må klitoris være aktivert for at de skal få orgasme, for det er det mest følsomme punktet. G-punktet er som kjent noen centimeter inn i skjeden, mens C-punktet sitter lenger inn.

C-punktet blir vanligvis stimulert under samleie, men det hjelper sjeldent med pumpestimuli, altså inn og ut.

- Mange kvinner kan få orgasme ved å sitte på toppen av mannen og gni seg inn mot C-punktet. Ofte tar det da også lenger tid før mannen kommer, noe som kan være gunstig for begge parter, forklarer Winther.

Han anbefaler roterende bevegelser eller frem og tilbake, fremfor inn og ut.

- Jevne bevegelser over tid

Ofte blir vi lært opp til at penetrering er sex, og da gjerne en bevegelse som er inn og ut. Men den bevegelsen er lite gunstig for kvinnen.

- G-punktet og klitoris treffes ikke med vanlig penetrering, mens punktet innerst i skjeden kan treffes. Når kvinner onanerer trykker eller stryker de på klitoris over tid, og det hadde ikke hjulpet å slå på den. Det samme gjelder med C-punktet. Prøv jevne bevegelser over tid, gni deg mot bekkenet og få stimulert klitoris samtidig, oppfordrer Winther.

LES OGSÅ: - Eldre kvinner er mer selvsikre, og tør å leve ut sin seksualitet på en bedre måte

ORGASME: For de fleste kvinner må klitoris være aktivert for at de skal få orgasme, for det er det mest følsomme punktet. FOTO: NTB scanpix
ORGASME: For de fleste kvinner må klitoris være aktivert for at de skal få orgasme, for det er det mest følsomme punktet. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer