Demiseksuell:

Har du hørt om demiseksualitet?

- Det er ikke de som tenner på noen ved første date, forteller sexolog.

EMOSJONELL TILTKNYTNING: Demiseksuelle må være emosjonelt trygg på partneren sin før de opplever seksuell tiltrekning. FOTO: NTB
EMOSJONELL TILTKNYTNING: Demiseksuelle må være emosjonelt trygg på partneren sin før de opplever seksuell tiltrekning. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Noen foretrekker å ha sex på første date, mens andre mener det er viktig å virkelig kjenne og bli glad i en person før de har sex med dem - de opplever kanskje at sex er noe svært personlig som de ikke har lyst til å dele med mange.

Men for noen er det å vente med sex en nødvendighet - de kjenner rett og slett ingen seksuell tiltrekning med mindre de er sterkt følelsesmessig investert i personen. Da, og bare da, føles det riktig for dem å ha sex. Dette kan man kalle for demiseksualitet.

Må være emosjonelt tiltrukket for å tenne seksuelt

- Demiseksuelle personer definerer man et eller annet sted mellom de som er seksuelle og de som er aseksuelle. Det kjennetegnes ved at man bruker tid på å tenne på en person, sier sexolog Siv Gamnes til KK.

- De er nødt til å være veldig følelsesmessig knytta til personene de eventuelt får seksuelle følelser for. Så de er ikke aseksuelle, ved at de aldri kjenner på lyst eller aldri har sex, men det er ikke de som tenner på noen ved første date.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer