Allergi etter sex:

Har du hørt om disse «sex-allergiene»?

Det er ikke så vanlig, men det er flere ting som gi allergiske reaksjoner etter sex.

ALLERGI: Både latekskondomer og glidemiddel kan gi allergiske reaksjoner. Mer overraskende er det kanskje at også mannens sæd kan det - dog i svært sjeldne tilfeller. FOTO: Scanpix.com
ALLERGI: Både latekskondomer og glidemiddel kan gi allergiske reaksjoner. Mer overraskende er det kanskje at også mannens sæd kan det - dog i svært sjeldne tilfeller. FOTO: Scanpix.com Vis mer
Publisert

Har du opplevd å få en allergisk reaksjon etter sex noen gang? Det er ikke veldig vanlig, og om du skulle ha opplevd det så er det nok ikke han du hadde sex med du var allergisk mot. Du har helst sikkert hørt at noen er allergiske mot lateks, som jo ofte er det et kondom er laget av. Også glidemiddel og til og med sæd kan gi allergiske reaksjoner.

- Det finnes enkeltstudier fra Norge om lateksallergi i risikogrupper, men ingen store studier som kan anslå forekomsten i den generelle befolkningen. Studier fra andre land viser at forekomsten i en generell befolkning anslagsvis er én prosent, forteller Nina Brun i Norges Astma- og Allergiforbund.

- Personer med atopi ser ut til oftere å kunne utvikle lateksallergi enn andre. I USA er forekomsten opp mot 17 prosent av befolkningen, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Reagerer du på rødvin?

Matallergikere kan reagere på lateks

Når du får en allergisk reaksjon er det et allergen du reagerer på, og dette igjen er som oftest et protein. Atopi er en medfødt tilbøyelighet til å utvikle allergier, og atopikere er reagerer dermed ofte på mer enn et allergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer