Dating:

Har du hørt om emofili?

- Det trengs ikke mer enn et varmt smil fra en du synes ser bra ut, så faller du for personen.

EMOFILI: Emofili defineres som en tilstand der du forelsker deg fort og ofte. Du utvikler sterke følelser av forelskelse eller betatthet tidlig i en relasjon, før du egentlig kjenner personen. FOTO: NTB
EMOFILI: Emofili defineres som en tilstand der du forelsker deg fort og ofte. Du utvikler sterke følelser av forelskelse eller betatthet tidlig i en relasjon, før du egentlig kjenner personen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Se for deg at du går inn i en klesbutikk og blir møtt av en kjekk, smilende og hyggelig butikkansatt som tilbyr å hjelpe deg, spør hva du er ute etter eller kommer med noen gode forslag. De fleste vil nok tenke at personen er serviceinnstilt, hyggelig og ute etter å gjøre et salg. Andre vil tolke denne kontakten som flørting, spesielt hvis han smiler litt ekstra eller gir deg komplimenter for hvor bra du ser ut i klærne du prøver.

Opplever du av og til at du blir betatt eller forelsket i personer som gir deg slik oppmerksomhet?

Vi er alle forskjellige. Noen forelsker seg aldri, eller opplever det kun noen få ganger i løpet av livet. Andre forelsker seg fort og ofte, og kan bli betatt av de fleste som gir dem litt ekstra oppmerksomhet. Noen ganger stikker forelskelsen dypt, mens andre ganger forsvinner den like fort som den dukket opp.

Hvis du føler deg forelsket etter kun én hyggelig date eller en kort samtale på en datingside, kan det tenkes at du nærmest forelsker deg i forelskelsen. Du kjenner ikke personen, men drømmer deg bort og ser gjerne for deg hvordan dere ville blitt som et par.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer