Dating:

Har du hørt om «orbiting»?

Blir du utsatt for det er det lurest å bare gi vedkommende opp.

SIRKLING: Når daten din ikke svarer deg, men liker bildene dine, er det ikke rart om du blir forvirret. FOTO: NTB Scanpix
SIRKLING: Når daten din ikke svarer deg, men liker bildene dine, er det ikke rart om du blir forvirret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke mangel på nye kreative ord som beskriver måten vi dater på – eller måten vi dumper på. Det å bli «ghostet» er ikke lenger en ukjent term for de fleste, og du har kanskje også hørt om «submarining»?

Det andre ordet som sirkulerer rundt er «orbiting». «Orbiting» starter da med at du ghoster daten din, men du holder deg fortsatt litt i nærheten på nett – du «sirkler» fortsatt rundt. Det vil si at du slutter kanskje å svare på meldinger og å ta telefonen når en du har datet ringer, men du liker og kommenterer samtidig bildene til vedkommende på sosiale medier.

Med andre ord; kilde til voldsom forvirring.

Men forvirrende oppførsel er ikke noe nytt i nettdatingverdenen.

- Fenomenet er jo veldig kjent og har vært det siden Facebook kom. «Hvorfor klikker du på bildene mine når du ikke ber meg ut på en ny date», sier tidligere matchmaker Ane Hagen.

Hun har 11 år bak seg i datingbransjen og er forfatter av boken «Derfor lykkes du ikke med nettdating».

LES OGSÅ: - Ghosting er potensielt en av de slemmeste måtene du kan dumpe noen på

Liker bilder for å hinte

Hagen har selv gjort en spørreundersøkelse der hun satte opp et lignende scenario som det over og spurte deltakerne om hvorfor de fortsatte å «sirkle» rundt og like bilder på sosiale medier. Var det fordi de ville, men ikke turte å be vedkommende med ut, eller ble det gjort tilfeldig, uten at det lå noen spesiell tanke bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer