Sapioseksualitet:

Har du hørt om sapioseksualitet?

For noen er det intelligensen hos partneren som er viktigst for seksuell tenning.

SAPIOSEKSUALITET: Vi har selvfølgelig forskjellige preferanser hos en partner, men blant tingene som går igjen er ønsket om en morsom og intelligent partner, ifølge evolusjonspyskologen. Noen kaller seg også for sapioseksuelle - de tenner mer på intelligens enn andre kvaliteter. FOTO: NTB Scanpix
SAPIOSEKSUALITET: Vi har selvfølgelig forskjellige preferanser hos en partner, men blant tingene som går igjen er ønsket om en morsom og intelligent partner, ifølge evolusjonspyskologen. Noen kaller seg også for sapioseksuelle - de tenner mer på intelligens enn andre kvaliteter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Selv om det hender vi hører om en noe overfladisk nettdatingkultur er det slett ikke bare utseende vi ser etter når vi dater hverken på nett eller ellers. Har du kommet over ordet sapioseksuell i en datingapp og lurt på hva det betyr?

Ordet er nok ikke veldig kjent, men det beskriver mennesker som tenner mer på hoder og det som befinner seg der enn på utseende.

Samtidig skriver Urban Dictionary at «for mange er det å definere seg som sapioseksuell også et motsvar på nåtidens hook up-kultur og overfladiskhet, hvor utseende er premiert over alt annet».

LES OGSÅ: - Jeg mistet troen på ekte kjærlighet

Seksuelt tent av intelligent prat

At vi gjerne liker intelligente mennesker er ikke noe nytt, men sapioseksualitet skal altså bety at det er intelligensen som kommer først. Gilles Gignac er psykologiprofessor ved University of Western Australia. Han har gjennom spørreundersøkelser kommet frem til at for noen er intelligensen hos en annen noe som kan gi seksuell tenning, og at det kan være viktigere enn noen andre kvaliteter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer