Bryllup:

Har du kalde føtter før bryllupet?

Nervene pleier som regel å komme en uke eller to før den store dagen.

BRYLLUP: Å bli nervøs før bryllupet er veldig vanlig. FOTO: NTB Scanpix
BRYLLUP: Å bli nervøs før bryllupet er veldig vanlig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er helt normalt å kjenne på noen nerver før den store dagen, men kjenner du noen som har fått så kalde føtter at de begynner å tvile litt på hele greia? Vi har i hvert fall sett det i en rekke filmer, men hvor vanlig er det egentlig? Og hva betyr det?

At nervene dukker opp når bryllupsdagen nærmer seg kan komme av flere ting, forteller Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og driver trinehuseby.no.

- Det kan handle om at det er en stor begivenhet - det er store budsjetter, mange mennesker involvert og masse følelser i sving. Ved siden av frieriet er bryllup er en av de aller mest romantiske begivenhetene, og det er et ideal og ofte en forventning at alt skal kjennes helt riktig. Ikke rart følelsene kan spille en et puss da, påpeker hun.

Men at man blir betenkt, og faktisk begynner å tvile litt på om man egentlig har funnet drømmepartneren rett før den store dagen, er nok mindre vanlig i dag.

- Det var veldig vanlig før. Mitt inntrykk er at det ikke er like vanlig i dag, sier Huseby til KK.

LES OGSÅ: Slik vet du at han er den rette

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer