Det er viktig å finne tid til hverandre når man er i et forhold, men det er også viktig å bruke tid på vennene sine. Mange trives godt i eget selskap og synes det er deilig at partneren er ute og farter - men hva gjør man dersom det blir et problem at den ene har mange venner, mens den andre har få?
- Dersom den ene er mye for seg selv og sin omgangskrets, mens den andre liker å slappe av alene, er det ikke noe problem. Men, har man forskjellige behov for avhengighet og selvstendighet, er det et problem, sier psykolog og advokat, Grethe Nordhelle, til KK.
Hun mener det er viktig å inkludere hverandre, men at man også har et ansvar for seg selv og eget liv.
LES OGSÅ: - For veldig mange vil venner være avgjørende for om man trives på et nytt sted
- Lettere å bli mer sårbar
- Noen har en stor omgangskrets, mens andre har en liten. Det er vel så bra å ha få, nære venner som mange, men det er også lettere å bli mer sårbar i en relasjon dersom man har mange færre personer å spille på enn samboeren sin, sier sexolog og parterapeut, Thomas Winther, til KK.
Winther forklarer først og fremst at en slik problemstilling har flere sider. På den ene siden er det lett å føle seg litt forsmådd om man blir sittende hjemme alene. På den andre siden har man også et ansvar selv for å skaffe seg et nettverk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger