FOR STOR PENIS: Joda, størrelsen kan faktisk ha mye å si, og det kan fort bli et problem hvis penis er for stor.  Foto: Shutterstock / Dean Drobot
FOR STOR PENIS: Joda, størrelsen kan faktisk ha mye å si, og det kan fort bli et problem hvis penis er for stor. Foto: Shutterstock / Dean DrobotVis mer

Stor Penis

Har du opplevd at han er «for stor» der nede?

- Det kan bli et problem, sier sexolog.

Det å ha en stor penis blir ofte fremstilt som en mandig og positiv ting, i det populærkulturelle samfunnet. Men at størst er best når det kommer til å tilfredsstille kvinnen, er derimot en evig diskusjon. Og det er ikke alltid (eller for alle) at «bigger is better». Noen ganger kan det faktisk bli for mye av det gode. 

Det å være «for stor» er ikke noe man hører om veldig ofte, men kan absolutt bli et større problem, mener sexolog Siv Gamnes.

- Det kan bli verre hvis den er for lang. En lang penis, særlig hvis man har røff sex med dype, brå bevegelser, kan veldig lett treffe livmorhalsen til en jente. Dette opplever de fleste svært ubehagelig og noen føler en kvalmende smerte, sier Gamnes, som er godkjent spesialist i sexologisk rådgiving ved NACS (Nordic Association for Clinical Sexology).

Ifølge spesialisten er det lengden som har mest å si i forhold til dette, ikke bredden.

STØRRELSE: Er egentlig størst alltid best?  Foto: Science Photo Library
STØRRELSE: Er egentlig størst alltid best? Foto: Science Photo Library Vis mer

- Det er sjeldent at den er for vid, for en skjede er jo laget for å få barn, så tykkelsen er sjeldent et problem. Hvis man merker at den føles litt trang og han er litt for tykk, så må man ta seg god tid å bruke glidemiddel. Pass på at skjeden er klar og våt, og at man har lyst på sex, sier hun.

LES OGSÅ: Har han for liten penis?

Slik løser du det

Mange vil kanskje kalle det å ha en kjæreste med ekstra stor penis, et luksusproblem. Men har du opplevd det selv, vet du at det kan være et like stort problem som det motsatte.

Heldigvis finnes det løsninger også her.

- En penis er gjennomsnittlig 13-16 centimeter, og det klarer de fleste jenter. Men opplever man en som er for lang så er løsningen å prøve å finne stillinger der penis ikke kan støte så langt inn. Unngå stillinger der det gjør vondt, og vær obs på at i noen stillinger, kan man ikke støte helt inn, sier Gamnes.

Her er det spesielt én avgjørende faktor.

- Noen har kortere skjeder, og skjedens lengde varierer veldig. De fleste jenter kan kjenne bunnen av skjeden med fingrene når hun ikke er opphisset. Men når jenter er opphisset så utvider også lengden seg. Så du trenger ikke tenke at du kun er fire -seks centimeter lang inni der hvis der hvis du kjenner livmorhalsen med fingrene, for lengden utvides også når du er seksuelt opphisset.

Dermed gjelder det altså å være helt klar, hvis du skal ha sex med en som er veldig godt utrustet.

Sexologen anbefaler disse stillingene, hvis du har problemer med størrelsen.

- Misjonærstillingen er fin, for da trenger han ikke komme så dypt inn. Eller en avansert misjonær, med at jenta samler bena sine mellom hans ben, er fin. En annen stilling der hun har mer kontroll er når hun sitter øverst. Gjerne med bena hennes samlet mellom hans så hun lettere kan regulerer hvor mye av penis hun tar inn, sier hun.

- «Skje»-stillingen er også fin hvis han er for stor, da kan man også kontrollere dybden, sier hun.

DYBDEN: Kvinners vaginadybde varierer veldig, og det kan være svært ubehagelig hvis penis kommer for langt inn, sier sexolog.  Foto: © Zoonar/Andrey Guryan
DYBDEN: Kvinners vaginadybde varierer veldig, og det kan være svært ubehagelig hvis penis kommer for langt inn, sier sexolog. Foto: © Zoonar/Andrey Guryan Vis mer

Her ligger man på siden med ryggen mot mannen, som former seg som en skje rundt din kropp.

LES OGSÅ: Dette lurer vi på om sex

- Kvinner må våge å ha det godt

Mariann Marthinussen jobber som coach, underviser og psykoterapaut, og er innehaver av nettsiden Levdittliv.no

Hun vil understreke viktigheten av kommunikasjon i forhold til sex.

- Det er jo ofte det motsatte vi hører mest om. Kvinnen må hjelpe mannen til å forstå hva han kan gjøre godt hvis penis er for stor. For mannens dypeste tilfredsstillelse er å få lov til å tilfredsstille sin kvinne, hvertfall når det handler om en dyp kjærlighetsrelasjon, sier hun.

Det er nemlig langt flere muligheter til å tilfredsstille enn kvinne. Det gjelder bare og tørre å be om det, forklarer hun.

- Sett deg ned og si at du trenger å snakke om noe som er veldig sårt. Fortell om hva du liker ellers, annet enn penetrering, og snakk om hvordan man kan gjøre hverandre godt på akkurat den biten. Det er fullt mulig å tilfredsstille kvinnen på andre måter, men det er ofte utfordring for kvinner å tørre og be om noe så eksplisitt, sier hun.

Vi kvinner er ofte mest opptatt av at alle andre skal ha det bra, noe som er en terskel vi må tørre å krysse.

- Det ligger i kvinnens natur å gi, også oversetter vi det til sex. Vi kvinner må våge å ha det godt, sier hun.

LES OGSÅ: Menn bekymrer seg for størrelsen

Til info: Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet fram til nye lesere. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: