Parforhold:

Har du opplevd «the ick»?

Når alt partneren din gjør irriterer deg.

IRRITERENDE KJÆRESTE: Irriterer du deg over den minste ting, som hvordan han puster eller vitsene han kommer med? FOTO: NTB
IRRITERENDE KJÆRESTE: Irriterer du deg over den minste ting, som hvordan han puster eller vitsene han kommer med? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du hørt om «The Ick»? Du husker kanskje Sex and the city-episoden med tittelen «The Ick Factor», som gjorde begrepet populært for mange år siden. Nylig dukket begrepet opp igjen på britiske Love Island, men hva betyr det egentlig?

Se for deg at du er på en romantisk date med kjæresten din, men alt føles bare feil. Stemningen er rar og du liker ikke at han eller hun tar på deg eller flørter. Bare tanken på romantikk mellom dere gjør deg ukomfortabel. Du irriterer deg over den minste ting, som hvordan han puster eller vitsene han kommer med. Alt er rett og slett bare en stor turn-off.

Små særheter som aldri har plaget deg før, som hvordan han spiser salaten eller prater med servitøren, blir plutselig helt uutholdelig.

Det er ingen tvil: Du opplever «The Ick», som handler om å gå fra å være hodestups forelsket til å irritere deg over nesten alt din kjære gjør. Du vil merke at tiltrekningen og interessen daler, men betyr det at forholdet er over?

Ingen er perfekte

At du er inne i en periode hvor alt partneren din gjør irriterer deg, trenger heldigvis ikke bety at forholdet er over. Hvis du for eksempel er lei av måten han tygger på, betyr ikke det at forholdet er dødsdømt. Det viktigste er å finne ut hvorfor kroppen din reagerer som den gjør og være helt ærlig med deg selv,

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.