Evig singel:

Har du vært singel så lenge at du frykter du aldri vil finne noen?

- Det kan bli en evig syklus mellom «håp» og «å gi opp» – og ingen av disse to er et bra utgangspunkt for å møte folk, sier sexolog.

EVIG SINGEL: Føler du deg som den eneste i verden som ikke har kjæreste? Ikke la frykten og desperasjonen ta overhånd. Foto: Scanpix.
EVIG SINGEL: Føler du deg som den eneste i verden som ikke har kjæreste? Ikke la frykten og desperasjonen ta overhånd. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Mange vil nok oppleve frykt for å være alene og ikke finne noen å dele livet med. Vi lever i en kultur hvor det vanlige er det heterofile parforholdet, og når venner og bekjente etablerer seg vil man gjerne føle et slags utenforskap, sier Anne Marie Pile, som er sexologisk rådgiver og barnevernspedagog, til KK.no.

Plutselig er det ingen som vil være med på byen lenger, eller på typiske venneaktiviteter slik dere gjorde i singeltiden. Og du føler deg som den eneste i verden som ikke har kjæreste.

– Om man har mye fokus på det er det klart at man kan fremstå som desperat. Som når man kommer i sosiale sammenhenger og kun har fokus på om det er noen single der, sier hun.

Når vi retter fokuset vårt mot de tingene i livet vårt som vi ikke er fornøyd med, vil problemet vokse seg større. Pile sammenligner det med å vanne en blomst, som vokser og gror når vi gir den næring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer