Sexlyst:

Har han mindre sexlyst enn deg?

Lite sex kan skape problemer i forholdet, og det er absolutt ikke alltid det er kvinnen som sliter med lysten.

SEXLYST: Nei, selvfølgelig er det ikke alltid gutta som tar initiativet til sex. FOTO: NTB Scanpix
SEXLYST: Nei, selvfølgelig er det ikke alltid gutta som tar initiativet til sex. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vi ser stadig scener i filmer, reklamer og serier der mannen i forholdet maser om sex, og kvinnen så å si aldri orker. I virkeligheten er det åpenbart ikke bare mannfolka som trenger sex på regelmessig basis, samtidig som det ikke bare er kvinner som mangler sexlyst.

Cecilie Kjensli er sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, og forfatter av boka «Sex fra Ah til Åh …». Hun understreker at hun ikke har noen tall, men at det absolutt ikke er slik at menn har mer lyst enn kvinner.

- Det er nok av damer som forteller meg at de har mye mer lyst enn mennene sine. Særlig damer som er ute på runde nummer to, de som har barn og har blitt skilte.

REGELMESSIG SEX: Sex er viktig for mange av oss, men lysten er ikke alltid til stede hos begge. NTB Scanpix
REGELMESSIG SEX: Sex er viktig for mange av oss, men lysten er ikke alltid til stede hos begge. NTB Scanpix Vis mer

Flere grunner til lav sexlyst

Så klart finnes det også menn som sliter med sexlysten. Kjensli trekker frem at potensen svikter litt med årene, som kan være noe som påvirker lysten.

- Hvis man fokuserer for mye på at manndommen ikke lenger er som den var, så er jo det en grunn til dalende lyst. Men det finnes mange måter å ha det deilig sammen på, som i mange tilfelle er mye mer interessant sex for dama enn den tradisjonelle samleie-ligginga, sier Kjensli.

I tillegg er det mange andre grunner til at man mister sexlysten. Dårlig livsstil og kosthold gjør oss jo late og det blir man jo ikke akkurat kåt av, sier hun, og trekker også frem alkohol og piller som også kan stjele lysten.

Men hun mener også at du som kvinne kan påvirke hvor kåt han blir - eller ikke blir;

- Hvis kona i tillegg er mye misfornøyd og snakker ned seg selv, så er jo ikke det heller så opphissende.

Om du ønsker mer sex i forholdet sier Kjensli at du må fremstå som en fristende dame - uten at det nødvendigvis har noe med utseende eller å være såkalt «lett på tråden» å gjøre.

- Du må ta initiativet selv, og få han med på leken. Du vet sikkert hva som skal til, for disse mennene er jo ikke så kompliserte. Stryk dem med og ikke mot håpern. Gi en blowjob uten at de ber om det, og se hva som skjer.

LES OGSÅ: Slik får du mer selvtillit i senga

Finn grunnen dersom dere har lite sex

Sex er svært viktig for de fleste kvinner. Det å ha forskjellig behov for sex kan skape problemer i parforholdet, og noen ganger kan det skape en ond sirkel. Det sier sexolog Siv Gamnes til KK.no.

- Lite sex kan skape problemer, men ofte er disse problemene der allerede, og det kan skape en ond sirkel.

- Se på de ytre rammene. Om dere er i en småbarnsperiode, for eksempel, kan det hende dere ikke har hatt overskudd til å ha sex.

Gamnes råder dere til å finne grunnen til at dere har lite sex, dersom deres forskjellige lyster skaper problemer.

LES OGSÅ: Har han sluttet å ta initiativ til sex?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer