Økonomi og samliv:

Har kjæresten din økonomiske problemer?

- Det er jo surt hvis man selv havner i økonomisk uføre fordi man har vært forelsket og blind, sier par- og familierådgiver.

ØKONOMI OG SAMLIV: Er du håpløst forelska i en gjeldsslave? Her er ekspertenes tips. FOTO: NTB Scanpix
ØKONOMI OG SAMLIV: Er du håpløst forelska i en gjeldsslave? Her er ekspertenes tips. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste av oss ville valgt ekte kjærlighet over en feit bankkonto (får vi håpe). Jada, selvsagt hadde det vært flott hvis drømmemannen viste seg å være en riking, men som regel er vi godt fornøyd så lenge han bare har en stabil økonomi.

Men hva om han ikke engang har det da, og du sitter der, håpløst forelska i en gjeldsslave?

LES OGSÅ: Tre økonomiske råd alle kvinner bør følge nå

– Jeg tenker at det er lurt å reflektere over hva slags liv du kan ha i vente om du inngår et forhold med en dårlig betaler eller gjeldsslave. Spør deg selv om den du er sammen med er i stand eller villig til å endre seg. Er svaret nei er det grunn til å vurdere hva du begir deg inn på, sier Elin Reitan, som er forbrukerøkonom i Nordea, til KK.no.

Det er viktig å være bevisst på hva du begir deg ut på om du innleder et forhold til, og flytter sammen med noen som sliter med økonomien.

– Leier dere bolig sammen, for eksempel, må du være klar over at den personen du bor med kan få problemer med å betale sin del av husleien i tide, eller andre felles utgifter. Dette blir du skadelidende av, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer