Sexliv korona

- Helt naturlig å grue seg

Hvordan komme ut av singelbobla etter pandemien? Her er sexologens tips!

SEXLIV KORONA: Er du en av dem som er redd for at du har mistet «sexgamet» under pandemien? Her er rådene fra sexolog Tone Haldorsen! FOTO: NTB
SEXLIV KORONA: Er du en av dem som er redd for at du har mistet «sexgamet» under pandemien? Her er rådene fra sexolog Tone Haldorsen! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Verden har så smått begynt å åpne igjen, etter at korona-pandemien de siste 14 månedene har satt tilværelsen vår på hodet.

Vi har mistet friheten vi har vært vant til å ha, har vært nødt til å holde oss inne og la fysisk kontakt så å si være ikke-eksisterende.

For de av oss som er single, har den sosiale nedstengningen vært ekstremt krevende. Man kan nok neppe sette seg inn i hva det vil si å være singel og aleneboende, før man faktisk har vært det. Hva isolasjon og ensomhet, og ikke minst mangel på fysisk nærhet gjør med en - både følelsesmessig og sosialt.

Ja, undertegnede snakker av erfaring.

Så, den dagen Erna åpner landet vårt helt opp igjen, hvordan kommer det til å bli da? Kommer vi til å vegre oss for å gi klemmer, søke nærkontakt med fremmede og fortsette å skjule smil og ansiktsuttrykk med munnbind?

Kommer vi til å ha blitt så vant til lite sosial kontakt, at den sosiale arenaen rett og slett blir for voldsomt og for krevende for de huleboerne vi tross alt er blitt? Eller fungerer menneskesinnet på den måte at vi raskt glemmer, når de gamle vanene og mulighetene er på plass igjen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer